Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Lahti maailmankartalle

Vuodenvaihteessa saimme kuulla mielenkiintoisia matkailu-uutisia. Tunnettu yhdysvaltalainen uutiskanava CNN nimesi 22 mielenkiintoisinta matkailukohdetta ympäri maailmaa ja yksi nimetyistä oli Lahti. Monet hieraisivat varmasti silmiään, sillä Lahti oli päässyt todella kovaan kansainväliseen seuraan. Meille lahtelaisille uutinen ei ollut yhtä suuri yllätys kuin muille suomalaisille. Lahti oli viime vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki, mikä on herättänyt laajasti positiivista huomiota. Lahtelaiset urheilun ja kulttuurin saavutukset ovat myös ansainneet huomionsa. Merkittävänä tai jopa merkittävimpänä vetovoimatekijänä on kuitenkin luonto.  Salpausselkä Geoparkista on juuri tulossa UNESCOn uusi kohde. Salpausselän ladut ovat aina keränneet hiihtäjiä koko Etelä-Suomesta. Paikalliset luontomatkailun uudet ja vastuulliset hankkeet edustavat juuri sitä mitä tämän päivän matkailijat hakevat.


Lumista Salpausselkää

Tänä aamuna olin jälleen Vesijärven jäällä. Värikäs auringonnousu vei ajatukset juuri matkailun mahdollisuuksiin. Ympärivuotinen kalastusmatkailu olisi hyvinkin mahdollista Vesijärvellä. Järvi on harvinaisen saalisvarma niin kesällä kuin talvella. Vapavälinein tapahtuva kalakannan verotus ei vaikuta paikallisiin kalakantoihin kuin marginaalisesti. 


Häikäisevän kaunis aamuaurinko Vesijärvellä

Aamulla Messilän satamassa oli yllättävän paljon autoja. Reilu kalastajamäärä hajaantui tasaisesti ympäri järveä. Suosituin kulkuneuvo jäällä oli ylivoimaisesti potkukelkka, millä oli mukava viilettää kohti kauempanakin olevia apajia. Pilkkijöiden kanssa jutellessa selvisi, että moni oli tullut Vesijärvelle Lahden ulkopuolelta. Pääkaupunkiseutu oli vahvasti edustettuna, sillä jäätilanne rannikon tuntumassa on ollut epävarma. Ilmastonmuutoksen edetessä vääjäämättömästi Vesijärvi siintää yhä useammin monen pääkaupunkiseudun pilkkijän silmissä jää- ja kalavarmana pilkkipaikkana. 


Vesijärven antimia


Tämä oli tyypillinen näky tänään


Sepolla on oiva tuulensuoja


Tällä hydrokopterilla voi liikkua turvallisesti heikommallakin jäällä


Vesijärven asukkeja tämäkin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti