Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Hyvää Joulua

Tänään kävin tämän talven ensimmäisellä pilkkireissulla. Vesijärvellä on jäätä n. 15 senttiä, mikä on vielä vahvistumaan päin tulevalla viikolla. Joulun jälkeen voi järvellä liikkua jo varsin turvallisesti. Verkkokalastajat ovat laittaneet pyytönsä jään alle, joten verkkoavannot on syytä kiertää kuten aina. Viime kesän kuore- ja ahvenkadon jälkeen pilkkireissun odotukset olivat varsin maltilliset. Tein kolme avantoa joista sain kymmenkunta fileiksi päätynyttä ahventa ja yhden pienen lahnan. Ensimmäisellä avannolla kalastaessani, huomasin kaiun näytöltä että väliveteen ilmestyi iso kala. Nostin morrin pohjasta kalan näkyville ja samassa siimassa tuntuivat jykevät potkut. Kala tuntui todella kookkaalta ja en saanut sitä edes lähelle avantoa kun ohut siima katkesi... Jos se ei ollut hauki, niin sitten saatoin pidellä ohuessa siimassa valtavaa ahventa. Ehkä. Joka tapauksessa nautimme tänään päivälliseksi tuoretta ahvenfilettä. Nam.


Potkukelkka olisi ollut tänään paras kulkuväline Vesijärvellä


Tämän päivän saalista


Tämä Edithin leipoma suuri piparikala maistuu myös varmasti hyvältä 


Kävimme eilen naapurimme Anna-Liisan kanssa perinteisellä kuusenhakuretkellä. Eläimet olivat jäljistä päätellen liikkuneet ahkerasti metsässä. Varsinkin hirvet ja kauriit olivat jättäneet sorkkiensa jäljet ohuen lumipeitteen koristeiksi. Kunnon retkeen kuuluvat luonnollisesti hyvät eväät. Tulet tehtiin tällä kertaa risukeittimellä. 


Taavetti ihailee kiven päälle kasvanutta kuusta


Katalla oli mukana omat eväät


Hyvää Joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti