Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Ruuhijärven maisemissa

  Suomessa eletään nyt kunnon talvea. Epidemia on vienyt ihmiset ulkoharrastusten pariin ja talviurheiluvälineet käyvät ennennäkemättömästi kaupaksi. Lunta riittää koko Suomessa ja pitkään jatkunut kipristää sopivasti ulkoilijan nenänpäätä. 

Mennyt viikko oli hyvä pilkkiviikko. Tiistaina saimme aivan erinomaisen saaliin, joka koostui meille harvinaisen kookkaista ahvenista. Kylmästä viimasta huolimatta moinen saalis lämmitti mieltä. Näistä riitti fileitä jopa pakastimeen saakka. Lähiruokaa parhaimmillaan.


Komeita ovat Vesijärven ahvenet


Eilen vietimme Sylvin, Riikan ja Juhan kutsumina päivän Ruuhijärvellä. Ulkoilu-/pilkkipäivä päättyi herkulliseen ateriaan ja saunomiseen uudessa pihasaunassa. Jäälle mennessämme saimme ihailla sumun liikehdintää järven yllä. Ohut sumusoiro nousi pari kolme metriä jään pinnasta ja liikkui hitaasti, revontulten lailla. Tällaisen ainutkertaisen hetken voi kokea vain luonnossa. Kalat olivat Ruuhijärvellä ronkelilla tuulella, mutta iltapäivällä jäältä palasi punaposkinen ja nälkäinen joukko. Juhan tekemä makoisa keitto katosi lautasilta Riikan tuoreiden ja maistuvien sämpylöiden höystäminä. Perheen vastavalmistunut pihasauna on rakennettu perinteitä kunnioittaen ja sen löylyt olivat lempeän lämpimät. Lohenpyrstöliitoksin tehty hirsisauna on myös kaunis silmälle. Tämän saunan ylisillä asustaa varmasti tyytyväinen saunatonttu. 


Ahkio kulkee pakkaslumessa kevyesti


Sumu leikittelee järven jään yllä


Juha ahventen narrattavana


Riikan suksi luistaa


Sylvin mielestä jalkapalloilu on myös talvilaji


Tyylikäs sauna yksityiskohtia myöten


Topi-kissa kiipesi puuhun Katan hätyyttämänäPakkasta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti