Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Titti

 Petun ja Elinan koira, italianvinttikoira Titti oli meillä vastikään muutaman päivän hoidossa. Titin kennelnimi on perin eksoottinen Moonpearl`s Equita Tormalina. Tälle viisikuukautiselle pennulle Titti on mitä oivallisin nimi. Nimensä mukaisesti se on huomattavan eloisa ja hyppii sekä loikkii uskomattoman taitavasti. Titti rakastaa lämpöä ja se nukkuu mieluusti peittojen suojassa. Syli on yksi sen lempipaikoista ja sylissä uni tulee sille hetkessä. Katan kanssa Titti olisi jaksanut leikkiä loputtomiin. Ulkolenkit yhdessä vanhemman koiran kanssa olivat opettavaisia. Kostealla kelillä polku on huomattavasti miellyttävämpi Titin tassuille kuin asfaltti. Hihnassa liikkuminen sujuu jo tottuneesti ja eihän koko hihnaa enää oikeastaan huomaakaan kun kävelyreiteillä on niin paljon muuta seurattavaa. Tärkeintä on hajupostien päivittäinen "lukeminen", mikä antoi tarkan kuvan lenkkireitillä kulkeneista koirista. Myös kauriiden ja rusakoiden jäljet olivat tutkimisen arvoisia. 


Titillä on lämmin katse


Pieneltä rinteeltä on kiva seurata metsän tapahtumiaKata on paras kaveri - nuuh


Tenolla titiksi kutsutaan yhden merivuoden viettänyttä pientä lohta, joka yleensä painaa n. 1-3 kg. Eri sivujokien titit ovat eri kokoisia ja pääuoman, siis Tenon omat titit ovat niistä suurimpia. Titti on siiman päässä eloisa tapaus. Joskus tuntuu, että se viihtyy enemmän ilmassa kuin vedessä. Onpa joku titti loikannut suoraan veneeseenkin väsytyksen yhteydessä. Ruokakalana titti on ykkösluokkaa. 
Viime kesänä näimme harjuksen kalastuksen aikana Tenolla paljon hyppiviä tittejä. Eniten niitä näkyi kuitenkin Kuoppilasjoella, missä kalojen nousua voi välillä seurata rannalta tarkkaillen. Vedenalaiskuvauksen yhteydessä oli helppo todeta että ainakin Kuoppilasjoelle tittejä nousi viime kesänä ilahduttavasti. 


Kuoppilasjoen titti parin vuoden takaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti