Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Kohti uutta kalastuskautta

 Viikko sitten piipahdin Keski-Pohjanmaalla kotiväkeä tapaamassa. Isä osallistuu yhä ahkerasti hirvenmetsästykseen ja hyvin toimivien koirien kanssa jahti päättyy usein onnistumiseen. Pari viikkoa sitten tähtäimeen osui tavallista komeampi sarvipää. Kävimme maanantaina Reisjärvellä näyttämässä uutta trofeeta 93-vuotiaalle Aimolle, joka halajaa vielä Tenolle lohenpyyntiin. 


Tämä sarvikruunu veti Aimon ja Toivon suut messingille


Kesän kalastuskausi Vesijärvellä on osaltamme ohi. Vene nostettiin keskiviikkona ja pohjan puhdistus aloitettiin saman tien, ennen kuin se ehtii kuivua. Painepesuri on korvaamaton apuväline näihin hommiin. Painepesurin jälkeen pohja pestiin vielä harjan kanssa. Keväällä, ennen vesillelaskua,  tehdään pohjaan pieni paikkamaalaus. Nyt vene on valmis talviunille Tapanin lämpimään halliin.


Puhdistettavaa riittää


Lika irtoaa hyvin pesurilla


Moottorista tuli jälleen uuden veroinen


Kimmo kurottaa veneen alle


Kalapaatti valmiina kuljetukseen kohti talvisäilöä


Viime kesästä kertova elokuva on editointivaiheessa. Tällä kertaa filmillä käydään komeissa tunturimaisemissa, jokia unohtamatta. Lisäksi uutuutena elokuvassa kuullaan muutaman kalamiehen kertomina mielenkiintoisia kalastustarinoita vuosien varrelta. Tenolla tunnetusti sattuu ja tapahtuu...


Editointiohjelmalla kaikki kuva- sekä äänileikkeet muokataan ja koostetaan elokuvaan sopiviksi


Katan hirsimökki on nyt valmis, kun se lopulta sai huopakaton. Lisävarusteena mökin oviaukkoon ilmestynee läpinäkyvä muoviläppä, joka estää pehmikkeiden ulostulon ja lumen satamisen sisään. Kata viihtyy mökissään erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti