Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Syystalkoissa

 Lauantaina olimme ensi vuonna 60 vuotta täyttävän Lahden Navigaatioseuran talkoissa. Lahden Navigaatioseura on perustettu edistämään paikallista veneilyn harrastamista ja hyvää veneilykulttuuria. Lahdessa Wellamon navigaatiokurssien opettajat ovat seuran jäseniä ja auktorisoituja navigointiopettajia. Vesijärven Enonsaaressa olevassa seuran tukikohdassa, Enossa, laitettiin lauantaina mökki talviteloille. Yhdeksän talkoolaista laittoi hihat heilumaan ja Helenan retkikeittiön kahvitarjoilun voimalla työt sujuivat ripeästi. Tontilla oli pientä puusavottaa, kun myrsky oli katkonut muutaman puun. Puut pätkittiin sekä halottiin saman tien ja halot pääsivät puuvajaan kuivumaan hyvään järjestykseen. Perinteen mukaisesti syystalkoissa nostetaan laituri rannalle, niin myös tällä kertaa. Räystäskourujen puhdistuksen ja saunan padan tyhjennyksen jälkeen Eno on taas valmis tulevaan talveen. 


Kun Vesa teroitti sahan ketjun, niin johan alkoi puru lentämään


Halkoja syntyi Juhan ja Tonin tehokkaalla halkomapisteellä 


Saku puutavarakuskina


Enon tuvassa on komea pöytä


Laiturihommat sujuvat vedessä kahlaavalta Veikolta vuosien kokemuksella


Navigaatioseuran kommodori Pasi


Helenan retkikeittiö laittoi suut messingille ja vatsat piukeiksi


Veikon kahluusaappaissa oli hieno ruoto-logo


Tänään pistäydyimme Kimmon kanssa järvellä. Kalat olivat tiukassa, mutta ihan saaliitta emme sentään jääneet. Kovan tuulen vuoksi miellyttävin kalapaikka oli Enonsaaren kalatiski.


Syksyn värejä Messilässä


Valkoposkihanhien syysmuutto on nyt kiivaimmillaan


Kimmon mysteeritärppi sai vavan mutkalle


Katan hirsimökin kehikko alkaa olla valmis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti