Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Uusien vesien äärellä

 Tänään olimme veneennostotalkoissa Hirvensalmella, Puulan rannalla. Annen ja Vesan uudenkarhea neljän vuodenajan mökki sijaitsee aivan järven parhaiden apajien kupeessa. Kulunut vuosi on mennyt mökkiä rakentaessa, mutta nyt kaikki alkaa olla valmista. Päärakennuksen lisäksi reilun kokoisella tontilla on saunarakennus ja varasto. Innokkaana metsämiehenä tunnettu Vesa haaveilee tontille vielä laavua tulipaikkoineen. Rannassa on laiturin lisäksi oma luiska, mistä trailerin voi peruuttaa veteen veneennostoa varten. Mitäpä sitä muuta enää voi toivoa. Upea paikka kaiken kaikkiaan, siis isäntäväkensä kaltainen.


Päämökin suurista ikkunoista on hyvät näkymät järvelle


Vesa saunarakennuksen edustalla


Saunan seinää koristaa todella hieno Vesan isän tekemä kuhareliefi


Helena jigaa laiturilta


Tupaantuliaisiksi veimme Annelle ja Vesalle vaapputaulun


Tänään kuulimme suru-uutisen Utsjoelta. Kaikkien aikojen Lohimies Jouni V. Helander on kuollut. Aittisuvannon isäntänä tunnettu Jouni on opastanut satoja, ellei tuhansia ihmisiä lohenkalastuksen saloihin. Jounin ja Sinikan pihapiirissä sijaitsevissa mökeissä mekin aloitimme oman lohestuksemme Tenolla. Jounin vinkit olivat aloittelijoille tarpeen. Riittävä määrä ohjeita ja nekin ilman tuputtamista, sai lohestamaan tulleen noviisinkin vavan taipumaan riittävän usein. Jounilla oli aina pilke silmäkulmassa ja lapset hän huomioi aina esimerkillisellä tavalla. Jounista voi sanoa että hän oli jo yksinään melkoinen matkailuvaltti Utsjoella. Lohenpyytäjänä hän oli omaa luokkaansa. Veipä yksi Abun kalakilpailun voittanut suurlohi hänet kalavesille Afrikkaan saakka. 

Nyt Jouni on uusilla kalavesillä.
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti