Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Yrittäjän päivä

Tänään 5.9. vietetään yrittäjän päivää. Päivä on erityisen ajankohtainen, koska perheessämme on nyt yrittäjä. Helenan oma yritys Stimilon aloitti toimintansa 1.9. ja tarjoaa jatkossa muiden muassa työnohjausta sekä erilaisia luonto-ohjauspalveluja. Helenan yrityksen Stimilonin, toimintaan voi tutustua sen nettisivuilla tästä linkistä


Yrityksen logossa on luonnonläheiset värit


Kuluneella viikolla nikkarointihommat keskittyivät aitaporttien tekoon. Elinan ja Petun Titti-koiran reilun kokoiseen aitaukseen täytyi rustata kolme porttia, kaksi kulkua varten talon eri puolille ja yksi lisäportti ruohonleikkuria varten. Eilinen päivä meni sitten aitauksen tekotalkoissa ja iltahämärän alkaessa aitaus oli vihdoin valmis. Aitauksen koosta kertoo se että 50 metrin aitarulla tuli käytettyä kokonaan. Nyt on liikkuvaisella Titillä mukava, oma alue missä juosta ja temmeltää. 


Ovet alkavat olla valmiit


Valmis portti "Titin tiluksilla"


Vedet viilenevät ja syksyiset taimenen uistelureissut on monella mielessä. Verstaalla on valmistunut satsi taimenvaappuja jotka taitavat olla tositoimissa lähiaikoina. Muutama vaappuväri on erottunut vuosien varrella edukseen erityisesti Päijänteellä. 


Päijänteen trio


Hilepunainen ja erikoisväri Savosta


Tänään kävimme Vesijärvellä Nikon, Kimmon ja tietenkin Katan kanssa. Pipot olivat aamulla tarpeen kun raikas tuulenvire puhalteli luoteesta puuskien kera. Ahventen vähentynyt määrä oli taas havaittavissa, samoin lokkiajojen puute. Kuoreita on nyt yksinkertaisesti vähemmän kuin moniin vuosiin, kiitos kesän helteiden tuoman happikadon seurauksineen. Ihan haaskuuseen ei aamu kuitenkaan mennyt, sillä neljä ahventa ja mittakuha pitävät yhden perheen nälän loitolla ainakin hetken.


Kataa harmittaa kun se ei saanut olla keulakannen päällä ajon aikana. 
Onneksi Niko lohduttaa.


Reipas tuuli oli purjehtijoiden mieleen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti