Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Pakkasviimaa

 Viikonloppuna ulkoilutimme jälleen pilkkivermeitämme Messilän lähivesillä. Iloksemme saimme huomata että viime viikon kipakat pakkaset olivat jäädyttäneet Vesijärven jääkannen loistavaan kulkukuntoon. Viime viikonloppuna kulkemista hankaloittanut, lumen ja jään välissä ollut vesikerros oli jäätynyt. Järven jää oli vahvistunut entisestään ja tällä hetkellä jäätä oli yli 30 senttiä kaikissa kairaamissamme kohdissa. Viikonloppuna keli oli lähes ihanteellinen. Pakkasta oli kymmenkunta astetta ja ajoittain aamupäivällä tuulet tyyntyivät lähes kokonaan. Iltapäivällä pohjoisesta puhaltanut viima muistutti oikean pukeutumisen tärkeydestä.


Helenan hyljelakissa tarkenee kovemmissakin pakkasissa

Lauantaina tapasimme jäällä tutun kalamiehen. Ilari pitää kaikenlaisesta kalastuksesta. Nuori mies tunnetaan erityisesti taitavana perhokalastajana ja Tenon lohimiehenä. Pilkkijänäkin hän on ykkösluokkaa. Todisteena siitä oli pilkkiavannon edessä keko ahvenia, jotka saivat iltapäivällä seurakseen vielä kuhan. Mekin saimme mukavan saaliin filekokoista ahventa. Juhlava hetki koettiin päivällä kun näimme kotkan lentävän matalalla Enonsaaren ohitse. 


Ilari talvisessa lempipuuhassaan


Katakin kävi ihailemassa Ilarin saalista


Päivän ensimmäinen omaan pilkkiin tarttunut ahven


Tänään olimme samoilla vesillä Kimmon kanssa. Kaunis sää oli houkutellut jäälle runsaasti väkeä. Leijahiihtäjät kiisivät varjoinensa ohuen lumikerroksen peittämää jäätä. Pilkkipäivä oli myös juhlapäivä, sillä Kimmo vietti syntymäpäiväänsä. Eväät oli päivän mukaiset ja juhlakahvit maistuivat jäällä erityisen hyvältä. Päivän jännitysnäytelmä oli kun Kimmo väsytteli hetken jotain suurta kalaa. Kala kuitenkin karkasi juuri ennen jäälle nostamista. Ahvensaaliimme oli vähintään kohtalainen ja lähipäivät saamme herkutella puhtaalla lähiruoalla. 


Kympin vesillä


Päivänsankaria naurattaa


Juhlakahvit ja kunnot pullat kekseineen


Tämän päivän ahvenemme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti