Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Pilkkipäivä lähestyy

Hollolan Uistimen perinteinen pilkkipäivä järjestetään su 7.3. Viime vuonna perinne tosin katkesi lauhan talven huonoon jäätilanteeseen, mutta reilun kuukauden kuluttua kokoonnumme jälleen Siikaniemen Rysänperään. Mikäli koronatilanne vaatii, niin järjestämme taukomurkinoinnin tai -herkuttelun asiaankuuluvalla tavalla. Uisteen joukkoihin kuuluvat raapustakoot kalentereihinsa merkinnän "Pilkkipäivä".


Jere - edellisen pilkkipäivän onnellinen kalamies

Tenon neljä vuotta käytössä ollutta kalastussopimusta on ruodittu viime syksystä saakka. Paljon rajoituksia tuoneen sopimuksen vaikutuksia on käyty läpi ja Ylen Oddasatin mukaan tänä keväänä on tarkoitus tuoda uusi, seuraavat viisi vuotta kattava kalastussopimus. Omana toivomuksena olisi, että  ainakin puolisolupa palaisi lupavalikoimaan. Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan. Lohen menestyminen lienee kaikille tärkeintä. 


Toivottavasti näemme Tenolla tulevaisuudessa enemmän pariskuntia

Sampo poikkesi tänään verstaalla jatkamassa vaapuntekoaan. Lastut lensivät kaaressa kun Sampo vuoli vaappuaihiota hoikemmaksi. Hiominen oli selvästi helpompaa kuin vuoleminen. Ensi kerralla on vuorossa runkolangan teko ja kiinnitys. 


Hiominen on tarkkaa touhua


"Sileä on", tuumii Sampo


Vesijärven jäällä on hankala kulkea. Jääkannen päällä on vesikerros ja sen päällä vaaksan verran loppuviikosta satanutta lunta. Ainoa oikea jalkine on vedenpitävä kumisaapas tai vastaava. Ensi viikolle on luvattu melko kireää pakkasta joka saattaa auttaa tilannetta. Eilinen pilkkireissu kesäiselle jigipaikalle antoi sopivat ruokakalat. Tänään matalammassa pilkkiin tarttui lähes pelkästään särkiä. Ensi viikonloppuna, jos jäätilanne sallii, on aika kävellä reilusti syvemmille apajille. 


Kata, pilkkikoira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti