Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Juhlapäivä

 Tänään 6.12. on ollut kaksinkertainen juhlapäivä. Itsenäinen Suomi täytti 103 vuotta ja isä Toivo vietti 83-vuotis syntymäpäiväänsä. Isä on kovin isänmaallinen, sillä nimipäiväkin sattuu Puolustusvoimain lippujuhlan päivälle. Virkeä erämies vietti syntymäpäiväänsä hirvijahdissa, kuinkas muuten. Onnea vielä kerran sinne Halsualle!


Toivo on myös lohimies

Viime viikolle sattui minulle oikea onnenpäivä. Sain nimittäin puhelun jossa kerrottiin että saisin kaksi komeaa kuusen tukkia veistomateriaaliksi kuljetuksen hinnalla. Mahtikuuset oli kaadettu Hollolan Hersalasta ja veistovärkit saapuivat pihallemme eilen. Toinen puista matkaa säilytykseen Kärkkään Juhan maatilalle. Suurin kiitos näistä puista kuuluu Juhalle, sillä hän kertoi puut kaataneelle tuttavalleen tietävänsä yhden nikkarin joka voisi olla kiinnostunut tämän kokoluokan veistopuista...


Kuljetuskalustolla on kokoa


ja niin on myös kuusitukeilla


Verstaalla on pitkän vaappujen veistorupeaman jälkeen päästy maalaushommiin. Lähestyvän joulun kunniaksi aluksi on maalattu punaisia runkoja. Lumettoman pimeyden keskelle on kaivattu piristystä. Vanha lohi-jouluvalo on ehostuksen jälkeen jälleen toimintakunnossa. 


Joulun väri


Lohi-jouluvalon yksinkertainen rakenne


Vaappuverstaan ainoa oikea jouluvalo


Viime kesänä kuvattu Teno 2020-elokuva on postitettu ja matkalla siinä esiintyvien koteihin. Koronan vuoksi emme voineet pitää Hollolan Uistimen perinteisiä pikkujouluja, jolloin on ollut myös uusimman elokuvan ensi-ilta. Niinpä päätimme pitää virtuaali-pikkujoulut (Zoom) la.19.12 klo.19. Aluksi katsomme Teno 2020- elokuvan striimattuna kaikkien osallistujien kanssa ja sen jälkeen jutustelemme sekä nautimme yhteiset glögit tahoillamme. Ilmoita mukanaolostasi meille niin saat lähempänä linkin jonka avulla pääset mukaan iltaamme. 


Teno 2020 lähdössä siinä esiintyville


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti