Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Talvea odotellessa

 Eteläisessä Suomessa talvi antaa yhä odottaa itseään. Lumipeite on ohut myös pohjoisemmaksi mentäessä ja kunnon pakkasten puuttuessa pilkkijöiden on syytä tyytyä näillä leveysasteilla paksumpien jäiden odotteluun. Aika ei kuitenkaan ole käynyt pitkäksi, sillä etätöiden lisäksi aika on kulunut verstaalla maalaushommissa. Syksyn ajan veistetyt vaappurungot ovat saaneet väriä pintaan ja osa on läpäissyt uintilevyn saatuaan uimakoulunkin hyväksyttävin arvosanoin. 


Siinä jo muutama valmis vaappu


Pihalle saatua kuusitukkia on tutkittu vähän tarkemmin. Puun iäksi on varmistunut noin 75 vuotta. Juuri ennen sotaa kasvunsa aloittanut kuusi katseli noita melskeitä pienen taimen kokoisena. Tyvestä tämä tukki on halkaisijaltaan peräti 85 senttiä. Ainesta tästä puusta on vaikka mihin veistokseen. Katsotaan mitä ensi kevät tuo tullessaan.


Kokoa on tosiaan reilusti


Jos lunta ei ole meille vielä suotu, ovat ulkoilusäät siitä huolimatta olleet lähestulkoon erinomaiset. Meidän kulmilta on helppo siirtyä metsän siimekseen joko ulkoilureiteille tai pikku metsäpoluille. Kintterön aluetta on viime aikoina kehitetty ns. terveysmetsän suuntaan. Kintterönlampi on monien lenkkiemme kohde, sillä itse lampi ja sen ympäristö kertovat paljon eri vuodenaikojen vaihteluista. Nyt lampea peittää ohut jää, jolle ei ole asiaa vielä pitkään aikaan. Kata on ulkoilijan paras kaveri. Se on aina valmis uusille lenkeille, mieluimmin useasti päivässä. 


Katan riistaväri sulautuu tämänhetkiseen ympäristöön


Kintterön metsissä on paljon linnunpönttöjä


Kintterönlampi jääkansineen


Muutaman viikon takaisia myrskytuhoja


Reittejä suosivat eivät pääse eksymään.


Ensi lauantaina 19.12 klo. 19 alkaen pidämme jo aiemmin mainitut Hollolan Uistimen virtuaalipikkujoulut. Katsomme aluksi striimattuna Teno 2020 -uutuuselokuvan ja sen jälkeen jutustelemme sekä juomme yhteiset jouluglögit. Mukaan haluavien on syytä lähettää sähköpostiosoitteensa meille hyvissä ajoin jotta voimme jakaa linkin yhteiseen elokuva- ja glögi-iltaamme. 


Teno 2020 -elokuvan maisemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti