Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Uutta projektia pukkaa

 Menneellä viikolla tein pikavisiitin Keski-Pohjanmaalle. Matkalta toin mukanani peräkärrykuormallisen tuliaisia. Lestijärvellä jo vuosia odottaneet kuusihirret pääsevät vihdoin käyttöön kun niistä syntyy Lahteen tavallista komeampi koirankoppi tai paremminkin hirsimökki Katalle. Katsotaan milloin löytyy tarvittava aika tähän projektiin. Haaste on kuitenkin niin hieno, että tämä täytyy ehdottomasti toteuttaa. Koskaan ennen en ole pyöröhirrestä mitään rakennusta tai sen tapaista tehnyt, sen täytyy siis onnistua Peppi Pitkätossun sanoin. Onneksi sain veistämiseen evästykseksi muutaman minuutin täsmäohjeet...


Lestijärvi aamusumussa


Jussinsaari


"Hirsipuut"


Nämä hakaset auttavat hirsien paikallaan pitämistä


Vara on tärkeimpiä työkaluja 

Tänään kävimme pikavisiitin Vesijärvellä. Kaiku näytti todella runsaasti kalaa mutta syönti oli muutamaa tärppiä lukuun ottamatta olematonta. Onneksi Kimmo sai yhden ruokakalan, hauen, joka pääsee huomenna lautaselle. Viileästä kelistä huolimatta kalaveneitä oli vielä liikkeellä. Haalarit olivat ainoat oikeat vaatteet syksyisellä järvellä.


Kimmo ja hauki


Viileällä järvellä Helenalla oli asu kohdallaan


Kata seuraa tapahtumia järvellä

Ilmo poikkesi verstaalla jatkamassa vaappuhommiansa. Tänään Ilmo veisti ja langoitti kolmikoukkuisen vaappuaihion. Ensi kerralla pääsemme sitten jo maalaushommiin. Mainittakoon että Ilmo on kautta aikain paras rautalankarungon taittelija jonka tiedän. Rautalangat ja pihdit ovat Ilmolle ennestään tuttuja muista yhteyksistä. Ilmankos lanka totteli nuorta miestä niin nöyrästi.


Kolmikoukkuisen runko on tässä työn alla


Rautalanka taipuu hymyssä suin


Ilmon aiempi vaappu saa jo pohjustusta maalaukselle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti