Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 10. elokuuta 2020

Remontin keskeltä


Viime viikko ja viikonloppu sujui remonttia tehdessä. Talomme sauna ja pesuhuone saavat nyt kauan kaivatun ja perusteellisen päivityksen. Remonttia tehdessä tuli seurattua sivusilmällä viimeisen turistikalastusviikon tapahtumia Tenolla. Kovin hiljaista oli lohirintamalla muutamaa ilonaihetta lukuun ottamatta. Pari todellista isomusta ilahduttivat saajiaan. 

Omat menneen kesän ottivaaput poikkesivat jonkin verran perinteisten vaappuvärien valtavirrasta. Pyrin joka kesä testaamaan uusia värejä vanhojen verrokkivaappujen rinnalla. Joskus uudet värit eivät ole lohien mieleen, mutta tämä kesä antoi oppia enemmänkin. Uusista väreistä löytyi kolme, jotka jäävät varmasti käyttöön. 

Kesän ensimmäinen lohi tarttui kupariselkäiseen "Kivikoski"-väriin juhannuspäivänä. Samalla vaapulla tuli ensimmäinen lohi myös edellisenä kesänä. Kupariselkää ja hilettä löytyy myös uudesta vaappuväristä, jolla saatiin samana päivänä lohijalka. Kupari on aiemminkin osoittanut toimivuutensa värjääntyneessä vedessä. 


Duo värjääntyneeseen veteen


Seuraava lohi tarttui sitten todelliseen yllätykseen. Loppukesälle suunniteltu väri olikin se ärsyke, johon kirkas kojamo kimmastui keskellä heinäkuun alun päivää. Kontrastia on tässä värissä yltä kyllin. Samaan vaappuun tarttui pilvettömänä yönä heinäkuun viimeisinä päivinä kesän viimeinen, Nollamin kirkas kymppikiloinen. Tämä väri laitetaan korvan taakse.


"Heinäkuun jokeri"


MM Onnela on ollut luottoväri jo vuosia vaikka se sai nimen vasta vuonna 2018 Matin ja Mikan unohtumattoman kalareissun jälkeen. Tästä väristä on tullut luottokampe sen ensi kokeilusta lähtien. Tänä kesänä siihen tarttui lohi ja titti.


Alkuperäinen MM Onnela


Helenan kanssa yhdessä saatu komea kojamo jää mieleen monestakin syystä. Yksi monista onnistumiseen vaikuttaneista osatekijöistä oli osuva vaappuväri, uintia koskaan unohtamatta. Kontrastia oli tässäkin uudessa, tuunatussa Tornionjoen lainavärissä, mistä vielä kiitos Janille. Pimeämmällä kelillä sävytkin ovat toista maata.


Hämärämmälle kelille


Remontin keskeltä lähdimme viikonloppuna saunomaan Enolle, Lahden Navigaatioseuran mökille. Kaunis sää oli houkutellut järvelle lukuisia veneitä. Paluumatkalla ihastelimme lämmintä säätä ja kaunista auringonlaskua. 


Kuka tunnistaa tämän Enon asukkaan?


Helena ajaa auringonlaskussa "tukka putkella"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti