Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Anitta ja Pauli


"Ajanvietteistä hienoimpia on kalastus", kirjoittaa Jyrki Ranta-aho Veneily.fi -lehdessä vuodelta 2008. Kuinka nappiin tuo kuvaus osuu ainakin omalta kohdaltamme. Kalastuksen suurin anti on monien kalastuselämyksien lisäksi ne ihmiset joihin on saanut tutustua tämän hienon harrastuksen ansiosta. Anittasta ja Paulista on tullut vuosien saatossa todellisia ystäviä. Tutustuimme heihin jo vuosia sitten Tenon rannalla. Nykyään heidän kanssaan tulee vaihdettua viestejä pitkin vuotta ja silmätystenkin tulee kohdattua aina silloin tällöin vuoden aikana. Anittan kädentaidot kirjaimellisesti lämmittävät meitä ympäri vuoden.


Anitta ja Pauli lempiharrastuksensa parissa


Paulilla oli viime tiistaina merkkipäivä. Pienimuotoisia juhlia suunniteltiin jo keväällä, kun lupakauppa aukesi. Heittoluvat Yläkönkäälle hommattiin samalle päivälle kahdessa perheessä. Niinpä Paulia juhlittiin kaikille mieluisassa ympäristössä nokipannukahvien, paistettujen makkaroiden ja lättyjen kera. Sääkin oli mitä mainioin. Lahjakala oli hetken siimanpäässä mutta pikkulohen tie vei vapauteen komeiden hyppyjen kera. 


Anitta kosken rannalla


Pauli ja Helena ulkokeittiön ääressä


Punakko on yleinen Tenon rannoilla


Kullero on Lapin tunnetuimpia kukkia


Tunturikurjenherne viihtyy myös Tenon rannoilla


Koski kohisee ja Kata nukkuu


Anitta ja Pauli ovat taitavia lohestajia, vuosikymmenien kokemuksella. Kivikosken mökin jokakesäiset vakioasukit tuntevat lähivedet hämmästyttävällä tarkkuudella. Paulin omat vaaput ovat lohelle vastustamaton kiusaus. Paulin tarkka käsi ja silmä loihtii vuosittain siiman päähän toinen toistaan upeampia luomuksia jotka löytävät tiensä varomattoman lohen suuhun. Sama laulu toistui tälläkin viikolla. Toista soutulupaansa kalastanut venekunta tartutti Kivikosken alta todellisen Tenon lohen malliyksilön. 


Kivikosken maamerkki, historiallinen Kuninkaankivi


Tällainen lohi alkaa jo naurattamaan


Paino tasan 10 kg ja pituus 100 cm! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti