Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Pölyn keskeltä


Vaelluksesta innostunut Carita sai Joulupukilta lahjaksi kuksantekokurssin. Ystäväpariskunta oli vinkannut Korvatunturin suuntaan tästä toiminnallisesta joululahjasta joka toteutettaisiin Joulupukin alihankintaverstaalla Riihelässä. Mikä olisikaan komeampaa kuin vaellus upeissa pohjoisen maisemissa, itse tehty pahkakuksa rinkan kyljessä keikkuen. 

Aloitimme kuksan veistämisen eilen puoliltapäivin. Carita osoittautui oitis näppäräksi käsi- ja sähkötyökalujen käyttäjäksi. Kuksaprojekti lähti kunnon lentoon ja lastut lentelivät komeassa kaaressa. Hiontahommat Carita sai tehdä autokatoksessa raikkaassa ulkoilmassa, sillä hiontapölyä lähtee kuksaa hioessa uskomaton määrä. 


Pahkan sahaus oikean kokoiseksi


Ja taltan lastut lentävät...


Kuksantekijä keskittyy


Hienoa jälkeä


Tänään kuksa sai lopullisen muotonsa ja se pääsi kiehuvaan suolakylpyyn puun sitkeyden lisäämiseksi. Samalla näimme ensimmäistä kertaa kunnolla pahkakuksan hienot värit ja loimut. Ensi viikonloppuna kuksa viimeistellään ja saamme ihailla Caritan huolellista kädenjälkeä.


Akkuporakone on mahtava apu hionnassa


Kuksakeittoa


Kuksahommien lisäksi verstaalla on valmistunut vaappuja. Ensi kesä on ollut kovasti mielessä näitä värejä maalatessa. "Juhannus on justiinsa." (P.N.)


Tästä löytyy uitettavaa useammalle kelilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti