Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Retkeilyä


Lämpimät kelit jatkuvat ja ennusteiden mukaan talvea saadaan odottaa yhä täällä eteläisessä Suomessa. Pilkkijäitä on tällä hetkellä Päijät-Hämeessä vain joillakin pienillä järvillä. Helena piipahti Hollolan Tiilijärvellä perjantaina Katan kanssa nauttimassa auringon paisteesta pilkkireissun verran ja sai rusketuksen lisäksi saalista myös avannosta. Jään paksuus oli reilu 10 cm, joten jäällä oli turvallista kulkea.


Kyllä, siellä on ahvenia


Tiilijärven kultakala


Teimme pari retkeä lähialueelle juuri ennen viimeisten lumien sulamista. Sampo ja Väinö tulivat meille yökylään, niinpä päätimme lähteä porukalla kahdelle pienelle luontoretkelle. Ketarlammit on sopiva lähiretkikohde kesät talvet. Kävelymatkaa on joka suunnasta juuri sopivasti myös nuorimmille retkeilijöille. Nokipannukahvit ja makkarat maistuivat jokaiselle pienessä pakkassäässä. 


Pakkasyöt ovat luoneet jääkannen Ketarlammille


Retki ja nokipannukahvit kuuluvat erottamattomasti yhteen


Väinö ja Sampo viihtyvät luonnossa


Lahjaksi saatu kirves osoittautui erinomaiseksi


Seuraavana päivänä teimme retken Hannan ja Niko johdolla aivan uuteen paikkaan. Tulipaikan kupeesta virtaavasta purosta Niko nappasi hienot valokuvat videoineen. Muistona käynnistämme    laavun edessä olevalla kivellä seisoo nyt lumiukko.


Matkalla tulipaikalle Lisbeth ihailee komeaa pahkaa


Metsän kätköstä löytyi näin hieno laavu


Niko taltioi veden juoksua
2 kommenttia: