Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Aihetta juhlaan


Tämä blogi vietti 10-vuotisjuhliaan viime keskiviikkona. Hollolan Uistin-blogin avaussanat kirjoitettiin 15.1.2010 ja tämä teksti on järjestyksessään numero 562. Enpä olisi uskonut että tämä blogin kirjoittaminen kantaa näinkin pitkälle. Kynnys kirjoittamisen aloittamiseen oli aluksi korkea, mutta nyt on helppo sanoa että kyllä kannatti aloittaa. Kymmenvuotias, yhtäjaksoisesti ilmestynyt blogi taitaa olla melko harvinainen nykypäivänä. Suuri kiitos tästä kuuluu teille lukijoille, jotka olette jaksaneet seurata tekemisiämme vuodesta toiseen. Blogi on myös antanut uusia ystäviä, sillä sitä lukeneet ovat jopa itse päätyneet esimerkiksi vaapuntekokurssille ja monille yhteisille tulille. 


Keskiviikkona joimme kakkukahvit blogin kunniaksi


Blogin pitkällä taipaleella on käyty lukuisilla kala- ja ulkoilureissuilla. Eri kalapaikoista on jaettu tietoja niitä kaipaaville eikä ottivieheitä ole piiloteltu, päinvastoin. Verstaan touhuja on myös seurattu  tarkasti. Pienellä verstaalla vierailleiden vaappukurssilaisten ja kuksantekijöiden työvaiheista on pyritty antamaan tietoa kuvien kera. 

Blogi on osa Hollolan Uistimen nettisivuja, joita on päivitetty juhlan kunniaksi monilta osin. Päivityksistä mainittakoon vaikkapa kymmenet uudet valokuvat, joita pääsee ihastelemaan Galleriassa ja NikkArin nurkkauksessa. Lisätietoa sivujen päivityksistä löytyy Hollolan Uistimen kotisivujen etusivulta.

Menneen viikon kalareissu suuntautui jälleen Tiilijärvelle, missä jäätä on vielä turvalliseen pilkkimiseen riittävästi. Ennustettujen jatkuvien lauhojen säiden johdosta jäät ovat huvenneet monin paikoin ja Tiilijärvelle aikovien kannattaa kairata vastaisuudessa reikiä rannasta lähtien jään paksuuden tarkistamiseksi. Lyhyellä reissullamme maanantaiaamuna Vesa testasi pilkkimisen yhteydessä kaikuluotainta ensi kertaa. Reissun kookkain ahven tärppäsikin oppikirjan mukaisesti ja olisi jäänyt saamatta ilman kaikua. Seuraavalla reissullamme Vesalla taitaa olla jo oma kaikuluotain...


Vesa tyyliä Tiilijärven jäällä


Kata rentoutui ahkion lampaantaljalla


Vesan narraama


Kaamos on ohi Utsjoella ja pakkanen paukkuu siellä talven ennätyslukemissa. Meidän ulkoiluvarusteisiimme kuuluu tällä hetkellä erottamattomasti kumisaappaat. Helena kävi tänään Katan kanssa kurkkaamassa Kintterönlampea ja sen taustalla kulkevia harjumaisemia. 


Kata arvioi jään paksuuttaEi kommentteja:

Lähetä kommentti