Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Yhteistä iloa


Tänään teimme kalaretken Vesijärvelle Elisan ja Harrin kanssa. Reissun aikataulua etsittiin tovi ja kiireisen parin kalenterista löytyi kuin löytyikin päivä joka omistettaisiin kalastukselle, viimevuotiseen tapaan. 


Hanhet lentävät järven pintaa hipoen


Säidenhaltija on pitänyt meitä suosiossaan tänä syksynä. Tänäänkin mittari kipusi lähes kesäisiin lukemiin ja tuulet olivat miltei nollalukemissa. Mistä näitä hyviä kalakelejä oikein riittää...?

Reissun alussa tuntui että ahvenet ovat kadoksissa. Lokkiparvet siirtyilivät levottomina paikasta toiseen piileskeleviä kuoreparvia etsien. Ensimmäinen veneeseen asti saatu kala oli lopulta mukavan kokoinen kuha. Kuhat tuntuivat muutenkin olevat ahvenia paremmalla syöntituulella. Paikkaa vaihdettuamme ahvenia alkoi tarttua jigeihin Enonsaaren tutulta paikalta. Kuhat tuntuivat olevan täälläkin aktiivisia ja kohta sumpussa uiskennellut kuha sai ahvenien lisäksi seurakseen kaksi samankokoista lajitoveria. 


Elisalla on hymy herkässä


Harrin ja päivän ensimmäinen ahven


Elisa, Kimmo ja Harri nauttivat täydellisestä kalastussäästä


Evästauko pidettiin tutussa paikassa Navigaatioseuran grillikatoksessa, Enon pihamaalla. Saavuttuamme laituriin huomasimme pian että mökillä paikat eivät ole totutussa kunnossa. Varkaat olivat käyneet mökillä ja rikkoneet kaikki lukot puuvajaa myöten ja aiheuttaneet muutakin harmia. Niinpä soitimme saman tien kommodorille näkemästämme ja lähetimme hänelle valokuvia mökin vahingoista. 

Harmistuneena pidimme evästauon kuitenkin suunnitellusti grillikatoksessa ja herkuttelimme jälleen oikein kunnolla. Nokipannukahvien, Elisan tekemien leipien ja paistettujen makkaroiden jälkeen oli jälkiruoan vuoro. Jälkiruoaksi napostelimme suuria ja makoisia vadelmia sekä suklaata. 


Kahvivesi kiehuu tuota pikaa


Tämän reissun eväitä


Mahat pinkeinä jatkoimme matkaa ja palasimme jälleen kalastuksen pariin. Kun sumppuun oli saatu muutama lisäahven, katsoimme saaliin riittävän kahden talouden ruokatarpeiksi pariksi, kolmeksi päiväksi. Saalina toki on ruokatarpeiden lisäksi runsaasti hyvää mieltä, alentuneet stressihormonitasot sekä hyvä uni seuraavaksi yöksi.


Iloiset kalastajat Vesijärvellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti