Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Syksyn merkkejä ilmassa


Viime päivinä olemme saaneet katsella hienoja ruskakuvia Käsivarren Lapista. Suuri kiitos kuvista niitä ottaneille. Täällä etelässä lehdet alkavat juuri kellastumaan ja viime yönä lämpötila laski monin paikoin lähelle nollaa. Meidän vapaa-aikaamme on viime päivinä kuulunut pieniä metsähommia. Sahasimme pihaltamme kolme pihlajaa jotka olivat kasvaneet liian suuriksi. Niiden oksat ulottuivat katolle asti ja räystäskourut täyttyivät syksyisin pihlajan lehdistä. Tontin yhdelle nurkalle jätimme yhden pihlajan joka saa kasvaa siellä kaikessa rauhassa. Kaadetuista puista otamme talteen pienet veistotarpeet. Katsotaan myöhemmin mitä saamme pihapuistamme aikaan.


Etupiha täyttyi pihlajan oksista 


...kuten myös takapiha


Eero muisti meitä jälleen kerran muikuilla. Ahkera uistelija on pitänyt hetken rokulia taimenenpyynnistä ja on keskittynyt nyt muikunpyyntiin. Päijänteessä olleet muikkuverkot olivat antaneet taas hyvän saaliin. Saamamme muikut pääsivät samana iltana loimuttimen lämpöön. Näin halstratut muikut maistuivat mahtavilta salaatin kera. 


Päijänteen muikut ovat suuria


Muikkuja halstratessa alkoi taivaalta kuulua melkoinen melske, kurkien laulu. Valtavat kurkiaurat seurasivat toisiaan kun nämä linnut muuttivat kohti etelää. Välillä kurjet lensivät pitkinä ketjuina ja pian lähestyi taas uusi kurkiaura. Laskimme että suurimmissa auroissa oli yli 100 lintua kussakin. Yhteensä näimme lähes tuhannen kurjen lentävän ylitsemme. Olipa onni että olimme ulkona kun kurjet ylittivät Lahden. Tämä oli todella hieno elämys.


Yksi suurista kurkiauroista


Kurkien äänet kuuluivat kauas


Ilta-aurinko kimmelsi kurkien siivissä


Vaappuverstaalla on touhuttu entiseen malliin. Lattia on täynnä lastuja ja uudet valmiit vaaput ovat käyneet uimakoulussa.


"Kivikoski", "Anssin perho" ja "MM Onnela"


Veeti pääsee nyt haukijahtiin


Kata on testannut uutta tutkapantaansa. Pienessä laitteessa ei ehkä ole kaikkia metsästyskoirien tutkissa olevia ominaisuuksia, mutta koiran olinpaikka, jos se jostain syystä ei ole tiedossa, selviää nyt helposti. 


"Kätevä ja kevyt laite", tuumasi myös Kata


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti