Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 25. elokuuta 2019

Lähiruokaa Vesijärveltä


Kalamiehillä on nyt kissanpäivät. Vesien viilennyttyä hieman kesästä, ovat kalat aktivoituneet päivä päivältä. Teimme eilen ja tänään kalaretket Vesijärvelle. Ahvenet liikkuvat jo vakiopaikoillaan ja ovat pyöreävatsaisia. Peratessa on helppo huomata, että kuoreet täyttävät useimpien ahventen vatsat. Jigatessakin luonnonvärit toimivat nyt parhaiten. Ahventen lisäksi saaliiksemme on päätynyt muutama hauki ja kuha. Helenan eilinen komea hauki antoi hyvän vastuksen keveille kalastusvälineille.

Kalat ovat tällä hetkellä melkoisen aktiivisia ottamaan pyytöihin. Seuraavat viikot tarjoavat tuoreesta kalasta pitäville mukavan tavan hankkia hyvää syötävää perheen ruokapöytään. Näin alkusyksystä Vesijärvellä on lukuisia ja helposti saavutettavia "kalatiskejä" aivan satamien edustoilla. Eikä tuo kalastaminenkaan ole niin kurjaa...


Helenaa hymyilyttää ja haukea harmittaa...


Tänään saimme ruokakalat alkuviikon aterioihin


Lauantaina tapasimme Vesijärvellä myös vesiskootterilla liikkuneen poliisin. Kalastuslupien lisäksi poliisi seurasi veneilijöiden ja veneiden kuntoa. Meidän veneessämme kaikilla oli pelastusliivit yllä, myös lapinkoira Katalla, joka ei viitsinyt nousta päiväuniltaan edes tervehtimään tarkastusta tehnyttä poliisia. Veneeseemme vilkaissut poliisi totesi että välineistä päätellen emme olleet ensi kertaa kalassa.


Aikaisemminkin olemme todenneet että kunnon kalareissulla on kunnon eväät. Eilisen, Kimmon kanssa tehdyn kalareissun evästauko pidettiin Lahden Navigaatioseuran tutussa grillikatoksessa. Kalastaessa meihin hiipinyt nälkä lähti tälläkin kertaa monipuolisen "välipalan" ansiosta. Alkupalaksi nautimme grillatut makkarat. Sitten maistuivat paahdetut pitaleivät, jotka olivat täytetty mm. grillijuustoa ja eri vihanneksia sisältävällä salaatilla. Jälkiruoaksi Helena paistoi uudella retkipannulla leipäjuustoa, joka syötiin lakkahillon kera. Ja päälle juotiin tietysti nokipannukahvit. 


Kohta nälälle tulee lähtö


Grillijuustot paistumassa uudella pannulla


Täytetty pitaleipä maistuu ulkoilmassa herkulliselta


Paistettua leipäjuustoa ja lakkahilloa. Nam!


Meillä on naapuri jonka tapaamme useimmiten iltaisin. Tämä pitkäkorva loikkii hämärässä meidän ja lähinaapuruston pihoilla, eikä hätkähdä talojen asukkaista ja niiden äänistä. Rusakko on kotiutunut metsän rajalla sijaitsevaan asuinalueeseen täydellisesti. Pihojen puutarhat tarjoavat herkullista syötävää ympäri vuoden. 


Rusakko mannekiinina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti