Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 18. elokuuta 2019

Teno hiljenee vähitellen


Matkailukalastajien kausi Tenolla päättyi 10.8. ja paikallisten kalastus loppuu ensi tiistaina 20.8. Monissa Tenon sivujoissa kuten Utsjoki ja Vetsijoki, matkailijatkin saavat kalastaa 20.8. asti. Norjan puolella tilanne on hieman erilainen. Suurimmassa osassa Tenon sivujokia kalastus loppui samaan aikaan matkailukalastajien sesongin kanssa 10.8 ja kahden sivujoen osalta kausi päättyy 20.8. Näiden lisäksi kolmella sivujoella, mm. Pulmankijoella, paikalliset saavat kalastaa lohta elokuun loppuun saakka.

Pohjoiseen vielä matkaavien kannattaa ottaa huomioon että Tenovuonon taimenta saa kalastaa 15.9. asti. Taimenkanta on katsottu niin vahvaksi että sen kalastuskautta on jatkettu. Tanamunningenin taimenen kalastusalue ulottuu ylävirtaan Langnesiin asti. Mahdolliset 20.8. jälkeen pyytöihin tarttuneet lohet täytyy luonnollisesti vapauttaa. 


Tenovuonolla taimenta kalastetaan näin hienoissa maisemissa


Verstaalla on päästy taas vauhtiin. Ensimmäiset ensi kesälle tulevat lohivaaput on jo veistetty. Tämän syksyn järvikalojen pyyntiin valmistui nimikkovaappu Ouluun. Tähän vaappuun viritettiin erityisen svengaava uinti.


Ahvenjäljitelmä 


Pihallemme ilmestyi uusi ja kiiltävä loimusavustin. Edellinen palveli uskollisesti kaksi vuosikymmentä ja osoittautui mitä mainioimmaksi laitteeksi. Tänään loimutimme aiemmin mainittua Tenovuonon taimenta. Perunoiden ja salaatin kera nautitut taimenfileet katosivat lautasilta ripeästi.


Uutuuden kiiltoa


Taimenfileet tulen loimussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti