Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Puutöitä


Tuula sai kuksansa valmiiksi tänään. Koko projekti vei muutaman arki-illan ja tämän sunnuntaipäivän. Viimeisenä päivänä kuksaan syntyi kahva, minkä jälkeen hieno pahkaluomus pääsi kiehuvaan suolavesikylpyyn. Tässä kuksassa on säilytetty osa alkuperäistä pahkan kylkeä, mikä antaa sille erityisen hienon ulkonäön. Onnittelut Tuulalle kärsivällisestä veistotyöstä! Lopputulos on todella komea.


Tuulan omatekemä kuksa


Kyljessä persoonallinen väritys


Joulun lähestyessä verstaalla on pakerrettu yhä joulupukin alihankintatöiden kimpussa. Menneellä viikolla nakersin pari puukauhaa ja voiveistä katajasta sekä yhden koivunpahkakuksan. Kataja on sitkeytensä ansiosta mitä parhain puu käyttöesineiden raaka-aineeksi, sen tiesivät jo aikaisemmat sukupolvet. Veistettäessä leviävä katajan tuoksu on parhain kaikista puulajeista.


Katajaiset puurokauhat


Kalakahvaiset voiveitset


Pahkakuksa


Ensi lauantaina 2.12. pidetään perinteinen "Uisteen" pikkujoulu. Ensimmäisen adventtisunnuntain aattona on samalla hyvä aloittaa lähestyvän joulun odotus. Melkoinen joukko yhteisten harrastusten yhdistämiä ihmisiä on tulossa nauttimaan toistensa seurasta ja jouluisista herkuista. Odotamme jo malttamattomina ensi viikonloppua.


Miten käy tämän vuoden pöytälätkäturnauksessa?


Taavetti odottaa jo kovasti joulua. Uusi joulukalenteri on työn alla ja ensimmäinen kuvaluukku aukeaa ensi viikolla. Jos haluat uutena mukaan Taavetin Joulu 2017-WhatsApp ryhmään, ota yhteyttä.


Taavetti sytyttelee jo kynttilöitä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti