Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kalaonnea


Mennyt viikko oli kalatuurin suhteen onnistunut. Viikon ensimmäinen kolmesta veneluvasta alkoi perjantaiaamuna, jolloin sain kalastusseuraksi Marian. Monia kalalajeja pyytävä ja tunturissakin viihtyvä Maria toi hyvän onnen mukanaan, sillä saimme toisella laskulla Kaavasta kunnon lohen. Suvannon yläosasta, vanhaan ottipeliin tarttunut rauhallinen naaraslohi kuljetutti meitä pitkälle Nollamin suvantoon, ennen kuin suostui koukattavaksi. Lopulta veneeseemme nousi tukeva 11,3 kg ja 102 cm lohimamma. 


Maria ja Kaavan lohi


Vanha papukaija


Kalastajien iloa


Korkea vesi on tuottanut päänvaivaa lohensoutajille tänä suvena. Kovan virran lisäksi lohien kulkureitit ovat monissa paikoissa muuttuneet vedenkorkeuden myötä. Kivikosken keskiosan ottipaikat ovat nyt vähissä. Alaosassa, Kuninkaankiven alapuolella on soutamisen arvoisia kohteita. Lauantaina aamupäivällä tarttui lohi aivan uutukaiseen vaappuun Komsiokiven alapuolisesta virrasta.  Aluksi lohi tuntui melko pieneltä, mutta osoittautui väsytyksen edetessä kunnon loheksi. Vitoslompolossa, Paavalinkiven yläpuolella veneeseen nostettiin sutjakka 9,2 kg, 101 cm naaraslohi. 


Kivikosken keskiosan kivet ovat vielä pinnan alla


Sulava tenolainen


Vaappuna uutukainen papukaijamuunnos


Paistettu lohen ruoto on suurta herkkua


Lämpöaalto saapui viikonloppuna Utsjoelle. Lämpömittarit kohosivat hellelukemiin ja Utsjoki pääsi jälleen otsikoihin Suomen lämpimimpänä paikkakuntana. Lumet sulavat tuntureilta nyt nopeasti ja sivujoet ja -purot laskevat runsaat vetensä Tenoon. Njallavarrin kupeella näimme paitsi lunta niin myös erikoisen linnun joka osui onneksi kameran etsimeen. Salapoliisityö selvitti linnun henkilöllisyyden vaikka sen ulkoasu näytti aluksi hieman erikoiselta.


Kohiseva Laksejohka Njallavarrilta kuvattuna


Totti nauttii näköaloista


Nuorasjoen alkulähteen virtaa


Tämä kampaajalla käynyt komistus osoittautui suokukkokoiraaksi, joka tässä pitää komeat kurkku- ja niskahöyhenensä "kammattuina"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti