Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Retkiviikko


Viime viikolla lomamme keskittyi retkeilyyn. Teimme Marian kanssa mieleenpainuvan retken Ifjordin maisemiin ja kävimme sieltä palatessamme Smalfjordin rannalla varsinaisessa kiviparatiisissa. Jo Ifjordiin mennessä oli paljon nähtävää. Ylängöllä oli vielä monin paikoin lunta ja useiden järvien rannoilla näkyi yhä jäitä. Menomatkan puolivälissä alkoi äskettäin peruskorjattu tie, joka ylitti kristallinkirkkaan Storelvan. Se on lohistaan kuulun Langfjordelvan latvavesiä. Tien kilometrejä pitkät nousut olivat myös kahden rullasuksilla hiihtäneen "hankisääsken" harjoitusmaastoina. Täältäkö sitä Norjan ylivertaista hiihtovoimaa haetaan? 


 Heinäkuisia maisemia matkalla Ifjordiin


Paluumatkalla teimme patikointiretken Marian ennestään tuntemalle kivipaikalle. Smalfjordin rantapoukamaan vuosituhansien aikana muotoutunut alue oli sanoinkuvaamattoman vaikuttava. Meren aallot ovat kuluttaneet rantoja poikkeuksellisella tavalla. Rantaviivassa on kymmenien metrien leveydeltä pyöreiksi hioutuneita, värikkäitä kiviä. Eri kokoiset kivet ovat järjestäytyneet omiksi ryhmikseen leveän rannan eri kohtiin. Ja se ääni... Aaltojen vyöryessä rantaan kivet vierivät ja osuvat toisiinsa, pitäen kauas kuuluvaa helinää. Ylempänä törmällä oli korkeaan rantakallioon kovertunut luola. Luolan edustalla korkeat kivipaasit vartioivat rantaa jylhän arvokkaina. Tämän paikan näkemisen jälkeen oli helppo todeta että näimme ja koimme nyt jotain ainutlaatuista. 


Smalfjordin satamaa


Patikkamatkalla kohti avomerta


Kiviranta


Värikkäitä ja pyöreitä kiviä riittää


Etualalla siintävät Tenovuonon jyrkät kallioseinämät


Rapautuvissa lohkareissa on lisäksi kovempia kiviä 


Rantakallion luola


Eroosion jälkiä


Kivien värikirjoa


Tämä on jo ainutlaatuinen


Jyrkän rantareitin kostea yllätys


Lauantaina suunnistimme rinkkoinemme Farppaljärven rantaan. Kaldoaivin erämaa-alueen pohjoislaidalla sijaitseva järvi on reippaan kävelymatkan takana. Kelit suosivat kolmipäiväistä retkeämme ja saimme sään lisäksi nauttia upeista maisemista sekä järven antimista. Sopiva tuuli piti hyttyset loitolla. Paukamien sijaan saimme tuliaisiksi auringon ruskettamat hymyt.


Pitkulainen Irdojärvi ohitettiin matkan aikana


Telttapaikkamme oli aivan rannan läheisyydessä


Farppalin maittavia rautuja


Kävelysauva-/vapateline pitää molemmat ehjinä


Totti nauttii täysin siemauksin tunturin ilmapiiristä


Farppal on melko iso tunturijärvi


Tylli ihmetteli ohi patikoivaa seuruettamme


Sinirinta lauloi Kuoppilastunturin kupeella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti