Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannuslohi


Tämän kesän kalastus Tenolla poikkeaa aiemmista vuosista merkittävästi. Kalastusluvat on täytynyt varata etukäteen ja lupapäivien lähestyessä sääennusteita seurataan varmasti herkeämättä. Huonolla tuurilla olosuhteet voivat olla kaikkea muuta kuin miellyttävät tai otolliset lohen saamiseksi. Oma ensimmäinen lupapäivä tänään alkoi hienosti. Sateita luvanneista sääennusteista huolimatta aamu oli pilvipoutainen ja lähes tyyni. "Kallen kuoppa" antoi jälleen kesän ensimmäisen lohen. Lohijalka mieltyi uuteen vaappuväriin, joka osoitti kyntensä jo pari viikkoa sitten Namsenilla tuttujen kalamiesten lohireissulla.


Vene on laskettu vesille


Juhannuslohi

Menneellä viikolla teimme pari pientä retkeä lähiseuduille. Nuorgamissa sijaitseva Onkijärvi on talvinen pilkkikohde. Tällä kertaa patikoimme sinne rautujen toivossa, mutta niitä emme onnistuneet tällä kertaa tavoittamaan. Maisemat olivat kyllä upeat. Lunta tuntuu riittävän näilläkin ylängöillä vielä pitkään.


Onkijärvi


Vesi on varmasti vielä viileää


Yksinäinen


Kuoppilasjoki, yksi Tenon sivujoista, virtaa nyt vuolaana. Joen pauhu kapeassa kanjonissa on mahtava, varsinkin pitkissä  koskiosuuksissa. Kuoppilasjoki saa vetensä useasta pienemmästä ja kirkasvetisestä joesta sekä purosta.  

Alaosan kuohuja


Kuohuvaa koskea


Yksi Kuoppilasjoen sivupuroista, kristallinkirkas Uhca-BaddaJylhiä maisemia riittää ihailtaviksi asti


Tana Brussa on alkanut siltatyömaa. Vanha, kapea riippusilta saa vierelleen uuden ja leveämmän sillan. Uuden sillan myötä kulku kaksikaistaisena jouhevoituu ja raskaimmatkin ajoneuvot voivat turvallisesti ylittää Tenon. 


Tana Brun uusi silta tulee aivan vanhan rinnalle


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Oijoijoi! Kyllä alkaa heti melakäsi nykiä oudosti kun näkee noin upean kosken kun nuo Kuoppilasjoen kosket. Suorastaan helmiä! Samanlaisia oli viime kesänä Sotajoella ja niiden haasteellisia laskulinjoja tutkittiin mutta ei kuitenkaan laskettu. Kanootit olisi pitänyt vetää kilometri ylämäkeä ylävirtaan eikä se houkuttanut. Ehkä joskus käymme melomassa vain Sotajoen parhaat palat.

    VastaaPoista