Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Veneillen Vesijärvellä


Ensin se vei pikkusormen, sitten koko käden. Näin on käynyt kohdallamme kalastuksen suhteen. Nimittäin lopulta piti hommata oma vene kotoiselle Vesijärvelle. Kalastukseen sopiva keskipulpettivene löytyi pienen etsiskelyn jälkeen ja nyt sen voimanlähteenä on nykyaikainen nelitahti-Suzuki. Kookas vene on tukeva ja tarjoaa riittävät tilat jopa neljälle heittokalastajalle. Messilän sataman laituripaikalta on lyhyet siirtymät Vesijärven kalapaikoille, eivätkä Päijänteenkään apajat ole liian kaukana.


Kalavene


Teimme perjantaina pienen retken Vaanian lähellä olevan Hännyssaaren virkistysalueen taukopaikalle. Tämä laiturein varustettu veneilijöiden pysähdyspaikka on tullut tutuksi myös talvisten pilkkireissujemme yhteydessä. Tällä kertaa saimme seuraamme Piian ja Hannan, joiden kanssa kokkasimme kunnon retkigourmeen. Perjantai-illan menu käsitti mm. halsterissa paistettua naudan entrecôtea, täytettyjä paprikoita, salaattia, "Seponsoosia", patonkia ja jälkiruoaksi nokipannukahvit. Jo oli herkullista.


Hännyssaaren taukopaikka


Pihvilihaa


Paprikat kypsyvät foliossa ja pihvit halsterissa


Hännyksen maisemaa


Kimmo lähti kanssamme kalareissulle lauantaina. Vasta valmistunut kalaopas tiesi ahventen lymypaikat, niinpä söimme päivälliseksi paistettuja ahvenfileitä. Kookkaiden jigiahventen seuraksi saimme myös yhden kuhan.


Kalapaikka siintää edessä

  
Tihkusadekaan ei haitannut tätä kalastajaa


Kookkaita ovat Vesijärven ahvenet


Helena on jo vuosia sitten suorittanut saaristo-, rannikko- ja tähtitieteellisen (avomeri) merenkulun tutkinnot. Onpa aikaansaava rouva ehtinyt opettaakin tulevia laivureita navigoinnin pariin. Lahden Navigaatioseuran jäsenet voivat poiketa seuran mökillä pientä maksua vastaan Enonsaaressa vaikkapa saunomassa tai kuten me, eväitä syömässä ja makkaraa paistamassa.


Lahden Navigaatioseuran tunnelmallinen mökki Enonsaaressa


Mökin kuistin asukasEi kommentteja:

Lähetä kommentti