Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Haukien havittelua


Lestijärvellä järvi oli vielä jäässä menneellä viikolla. Rannat olivat kuitenkin jo sulia, joten hauenpyytäjät olivat toiveikkaana liikkeellä. Kutupuuhissa olevat hauet mulauttelivat ja pärskivät tämän tästä aivan rantaviivan tuntumassa. Tänäkin keväänä järven vahva haukikanta vahvistuu uuden kudun myötä entisestään. Lestijärvi lienee yksi saalisvarmimmista haukivesistä. Varsinkin alkukesästä, kun vedet eivät ole vielä lämmenneet, uistelemaan tai heittokalastamaan lähteneet saavat mitä todennäköisimmin nauttia runsaista haukisaaliista. Matalassa järvessä vieheet uivat lähes aina kalojen nähtävillä, joten kalatapahtumia riittää melkoisesti. Mainittakoon vielä että Lestijärven kalat ovat myös hyvän makuisia.

Anssi ja Heino ovat pitkän linjan erämiehiä. Vuosi rytmittyy mukavasti eri pyyntimuotojen mukaan niin metsästäen kuin kalastaen. Tällä viikolla miehet kävivät hauen pyynnissä. Muutama kutuhurmoksessa kirmaillut hauki ei osannut varoa miesten verkkoja, niinpä mekin saimme onnistuneen pyynnin jälkeen herkutella maittavista haukipihveistä.


Usva nousee jään pinnasta aamuvarhaisella


Linjakivi peittyy liikkuvan jään alle


Heino ja Anssi selvittävät verkkoa


Haukihan se siellä


ja toinen täällä


Laulujoutsen seurasi kalastajia lähietäisyydeltä


Sumpusta hauet päätyivät perkuupöydälle


Komeita haukifileitä


Vaappuverstaalla on vuoden kiirein sesonki meneillään. Talven aikana veistetyt rungot on kohta maalattu viimeistä myöten. Uuden kalastuskauden kynnyksellä odotukset ovat jälleen korkealla. Minkälaisia elämyksiä tuleva kesä tarjoaa? Entäpä kalastus Tenolla, missä totutellaan tänä kesänä uuteen kalastussääntöön.

Kalamiesten usko tulevaisuuteen on tunnettua ympäri maailmaa, vaikka välillä ylle ilmaantuisi normaalia tummempia pilviä. Kalamiehet ovat myös luotettavia aviomiehiä. Tuttu sanonta kuuluu:  "Onkiva mies on kiva mies." Vastikään kyproslainen kummisetä ohjeisti aikuista kummityttöään sanoin: "Etsi itsellesi aviomies joka harrastaa kalastusta. Kalamiehet ovat kärsivällisiä."


Nämä vaaput menevät tuolle kyproslaiselle kalastavalle kummisedälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti