Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Pukin apulaisenaAnsku poikkesi meille Etelä-Suomeen suuntautuneen työmatkan ohessa. Vaellukseen hurahtaneen  Anskun vaellusvermeistä puuttui vielä omatekoinen katajalusikka, niinpä sen veistäminen aloitettiin tänään. Katajavärkin lisäksi Ansku sai verstaalta pari vinkkiä puun työstämiseen. Näyttää vahvasti siltä että omasta lusikasta tulee tulevien reissujen vakiovaruste. Suuhun sopiva lusikan lisäksi Ansku saanee kotiin vietäväksi omatekoisen voiveitsen. 


Ensin sahataan sopiva pätkä katajaa


Kirveen jälkeen tarvitaan puukkoa


Lusikan kupin veisto onnistuu kourutaltalla


Raspi-roopella puun muotoileminen helpottuu ratkaisevastiJoulun lähestyminen tietää ahkeroimista verstaalla. Pukin apunikkarina toimiminen on kunnia-asia ja lahjojen on syytä valmistua ajoissa. 

Näistä värkeistä syntyy vielä jotain pukin konttiin


Vaappujen pinnoitukseen on kokeiltu jos jonkinmoisia konsteja. Nämä isoilla hileillä koristellut vaaput voisivat toimia myös joulukuusen koristeina. Päijänteen taimenet ja järvilohet voisivat myös pitää näistä.

Kulta-vihreä 


Sini-hopea


Hollolan Uistimen perinteiset pikkujoulut vietetään ensi lauantaina 10.12. klo.16 alkaen. Uuden elokuvan lisäksi nautimme jouluisista herkuista ja juhlavieraiden seurasta. Pöytälätkäturnauksessa käytäneen entistä tasaisempi taisto. 2 kommenttia:

  1. Tuo verstaalla pukin apulaisena toimiminen on tuttua myös meidän perheessä.
    Muutama vuosi sitten ostin kaksi rikkinäistä potkuria ja kunnostin ne vaimoni kanssa. Toiseen sorvasin uuden kahvan katkenneen tilalle ja toiseen tein penkin osittain uudelleen. Molemmat myös maalattiin uudestaan.
    Isossa perheessä joutuu käyttämään vähän kekseliäisyyttä lahjojen kanssa mutta hyvin kelpasivat ja ovat edelleen kovassa käytössä.

    VastaaPoista
  2. Tuossa on ideaa. Joskus voisi hommata vanhan potkukelkan ja tehdä siihen kokonaan uudet puuosat. Jalakset kyllä kestävät monta sukupolvea. Täytyypä pitää silmät auki...

    VastaaPoista