Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Etelä-Konnevedellä


Pääsin pikaisesti ihailemaan Etelä-Konneveden kansallispuistossa Kalajan kierroksen maisemia Arin jäädessä Totin kanssa kotimieheksi. Etelä-Konneveden kansallispuisto on tuore kansallispuisto, jonka sisään kätkeytyy niin käveltävää kuin melottavaa. Kauniit maisemat ja jättiläishaavat tekevät seudusta erämaisen. Kalajan kierros on Metsähallituksen mukaan luokiteltu vaativaksi reitin korkeuserojen ja epätasaisuuden vuoksi. Kun olin kierroksella, koko ajan jatkunut sade teki olosuhteet vielä haastavimmaksi juurien ja kivien liukkauden vuoksi. Sateesta huolimatta nautin päivästä ja rauhasta suuresti. Ehkäpä juuri sateen vuoksi sain käppäillä koko päivän näkemättä yhtään ihmistä. Kuulemani mukaan reitti, varsinkin helppo alkuosa laavulle saakka, on kovin suosittu ja vain harvoin näitä upeita maisemia pääsee katselemaan ihan yksin. Minulla kävi ihan "tonttumainen flaksi", kun sain rauhoittua niin reitillä kuin tulilla ihan vain luonnon ääreen.


Tästä lähtee Kalajan kierros


Reitin alussa ollut teksti rakennustöistä


Polku on alussa leveä ja merkitty hyvin, linssiin osuneet pisarat paljastavat sateen


Helppoa osuutta kauniissa metsässä


Vuori-Kalajan -lammelta alkaa pieni pätkä pitkospuita ennen kuin aletaan kiipeämään


Vuori-Kalajan -lampi sateisena päivänä


Tuonne ylös pitäisi päästä


Ylhäältä oli todella komeat maisemat


Reitin vaikeimpiin kohtiin oltiin tehty köysirata - onneksi, sillä kivet ja juuret olivat sateessa todella liukkaita


Kierroksen lähestyessä loppuaan oli mukava kuivatella hienossa laavussa ja syödä eväitä sekä keittää kunnon kahvit


Taavetti ensimmäisenä adventtina jännittää jo vähän joulukuun alkua, koska 1.12. alkaa kalenterijutut... Mukaan pääsee vielä laittamalla viestiä Arille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti