Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivänä


 Etelä-Suomessa lämmintä ja poutaa on riittänyt jo viikon verran, mikä on herättänyt luonnon nopeasti kesäiseen loistoon. Pohjoisessa kevät etenee myös vauhdilla. Tenojoki vapautui jäistä menneellä viikolla, siis tavanomaista aikaisemmin. 

Tänään vietimme äitienpäivää rauhallisissa merkeissä. Pientä askarettakin tuli tehtyä. Siitä sitten myöhemmin lisää, jahka tuotos saadaan "uunista ulos."  Äitien muistaminen valtakunnallisesti on hieno ele. Tosin olemme sitä mieltä, että molempien meidän äidit olisivat voineet ihan yhtä hyvin olla palkittujen joukossa. He ovat hienoja naisia, molemmat!

Helena nautiskelee Tenolla

Alkuviikosta verstaalla vieraili todella nuori vaapunveistäjä. Nestori 5v osoittautui heti taitavaksi puukon käsittelijäksi. Tylppäkärkinen junioripuukko on paitsi turvallinen, niin myös sopiva työkalu näin nuorelle nikkarille. Pienellä avustuksella Nestori veisti ja hioi hienon rungon ensimmäiselle omalle vaapulle. Rautalankarungon monimutkaisessa taivuttelussa aikuisen apu oli vielä välttämätöntä. Liimaaminen sujuikin sitten ihan itse. Seuraamme Nestorin vaapun valmistumista innolla.

Vuoleminen sujuu jo hienosti


Hiominen tasoittaa vuolujäljet


Liimaaminen on kivaa ja helppoa


Lankaura on täytetty

Lohivaappuja on syntynyt jälleen lisää. Vanhoista ottiväreistä on syntynyt muutama mielenkiintoinen variaatio. 

Luonnon omia värejä


Kultaa ja pronssia


Perinteinen punainen sekä hälytysväri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti