Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Söpöysvaroitus!


Viikonloppuna pääsimme ihastelemaan Halsualla kolmen päivän ikäistä karjalankarhukoirapentuetta. Näillä pennuilla on harvinaisen hyvä geeniperimä, sillä niiden isä, Kattaanahon Aaro ja äiti, Kuohukorven Peni ovat molemmat menestyneet niin näyttelykehissä kuin hirvenhaukkukokeissa. Kymmenpäinen pentukatras syö ahkerasti ja Peni hoitaa jälkikasvuaan tunnollisesti. Muutaman viikon kuluttua on ennustettavissa melkoista vipinää ja vilskettä kun pennut tuosta hieman varttuvat.


Peni ruokkii pentujaan


Tämä pentu nukahti sisaruksensa päälle


Yhteiset unet


Niskan kuvio näyttää porolta


Emon jalan päällä on turvallista huilia


Kalareissuillakin on ehditty käydä. Viikolla Seppo pyysi kaveriksi Vesijärvelle verkkoja kokemaan. Tällä kertaa verkkoihin oli eksynyt runsas saalis. Kaksi haukea ja lahnaa sekä viisi kuhaa vetivät verkkomiesten suut muikeaan hymyyn. Kala tuntuu liikkuvan päivien pidentyessä entistä aktiivisemmin.


Parin kilon hauki oli mennyt juuri verkkoon


Verkot antoivat tällä kertaa hyvät ruokakalat


Lestijärvellä laulujoutsen laskeutui aivan lähistölle seuraamaan pilkkimistämme. Joutsenet ovat saapuneet muuttomatkoiltaan jo sankoin joukoin. Kaunista kansallislintuamme on ilo katsella ja kuunnella. Yrjö Kokko teki aikoinaan suuren työn uhanalaisen laulujoutsenen suojelemiseksi. Nykyään laulujoutsen on jokaisen nähtävissä.


KansallislintummeEi kommentteja:

Lähetä kommentti