Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Luomua vai luonnonkalaa?


Silmiini osui vastikään artikkeli jossa puhuttiin luomusta. Kasvatettu kala voi saada luomustatuksen mutta luonnonkala sitä vastoin ei. Syyksi kerrotaan sitä että emme voi tietää mitä luonnonkala on syönyt toisin kuin kasvatettu kala. Luomu tarkoittaa luonnonmukaisesti kasvatettua, joten mikään vapaasti kasvanut kasvi tai kala ei siis voi olla luomua. Täytyypä olla tarkkana ostoksia tehdessä.

Joka tapauksessa herkuttelimme tällä viikolla useampaan kertaan maukkaalla luonnonkalalla. Pilkkiin erehtynyt särkiparvi pääsi Helenan gourmet-keittiössä kalapihvien raaka-aineeksi. Särki tuntuu olevan nyt uusi hitti kalaruokien keskuudessa. Eikä syyttä, sillä paistetut särkipihvit maistuivat käsittämättömän hyviltä. Helenan reseptiin kuului kalan ja suolan lisäksi mozzarella- ja parmesanjuustoa, kermaviiliä, tuoretta tilliä sekä korppujauhoja.


Aterian ainekset


Helenan päiväretken retkikeittiö 


Nälkäinen seuralainen jäällä


Aamusumun rippeet auringonvalossa


Totti nauttii kevättalven lämmöstä


Vaappuverstaalla on ollut kiireitä ensi kesän lohivaappujen kanssa. Samalla on valmistunut muutama palkintovaappu perinteiseen Lasten Pilkkiriehaan Raaheen. Jokakeväisen Pilkkiriehan kaltaisia tapahtumia kaivattaisiin joka pitäjään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti