Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 29. helmikuuta 2016

Unelmasäässä


Talvi näyttää nyt parastaan koko Suomessa. Kunnon lumipeite kattaa maan ja talviset harrastukset pääsivät käyntiin koko kirjollaan, juuri sopivasti talvilomien aikaan. Me olemme yrittäneet hyödyntää parhaat ulkoilukelit hyvällä prosentilla, niinpä olemme tunteneet raitisilmamyrkytyksen oireita perin usein.

Hollolan kirkasvetinen Iso-Tiilijärvi on tunnettu siioistaan. Teimme talven ensimmäisen retken "Tilkille" toivorikkaina, mutta siiat eivät olleet kiinnostuneita meidän, eikä muiden pilkkijöiden syöteistä. Ehkä kevään pidentyvät päivät tuovat muutoksen siikojen syöntiaktiivisuuteen. Muutama ahven sentään erehtyi ahkeran houkuttelun jälkeen näytille. Jos olivat kalat huonolla syönnillä, niin keli oli sentään täydellinen. Taivas kirkastui pilvettömäksi ja talvimaisema oli uskomattoman kaunis.


  Kimmon kaikuluotain kertoi kaloja olevan juuri avannon kohdalla


Timo upeassa talvimaisemassa


Totti pitää pakkassäistä


Viikonloppuna pistäännyimme Keski-Pohjanmaalla syntymäpäiväjuhlissa. Lauantaina oli hyvää aikaa kairata Lestijärven paksuun jäähän muutama reikä ja liotella Helenan sitomia pilkkiperhoja paikallisille ahvenille. Linjakiven ympäristö Niemen rantavesissä on varmaa ottialuetta. Tälläkin kertaa syömäkalat löytyivät aivan kiven kupeesta. 


Totti päätti villiintyä kun kaloja ei alkanut heti kuulua


Taivas alkoi seljetä ja oli evästauon aika


Auringon myötä Linjakiven ympäristön ahvenetkin aktivoituivatEi kommentteja:

Lähetä kommentti