Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Talvisäätä?


Pitkään jatkunut lauha sää vesisateineen laittoi sulamisvedet liikkeelle. Niinpä monet etelän joet ja virrat tulvivat jo keväiseen malliin. Kävimme perjantaina Hammonjoen laavulla kahvinkeitossa ja makkaranpaistossa. Pieni puronieriöiden kotijoki tulvi yli äyräiden ja koskipaikat kuohuivat tavallista  vuolaampina.

Perhokalastajien kesäinen tukikohta Hammolla


Hammonjoki tulvii pellolle


Loppuviikosta saimme vihdoin lumisateet tänne kotitienoille. Hiihtokelejä on odotettu koko talvi suurin toivein. Lahtelaiset kisajärjestäjät huokaisivat helpotuksesta kun Salpausselän kisojen alla seutu muuttui jälleen talviurheilukaupungin maineen veroiseksi. Näinköhän omiakin latukilometrejä karttuu vielä pitkälle kevääseen. 

Kävimme lauantaina tutustumassa uusiin ottipaikkoihin Vesijärvellä. Potentiaalisia kalapaikkoja  löytyy tällä järvellä runsaasti, sillä syvänteitä ja penkkoja riittää useammankin talven retkien koluttaviksi. Tällä kertaa syömäkalat nappasivat järven läntisestä osasta. Mukavaa oli että ensimmäistä kertaa morriin napannut hauki nousi jäälle asti. Kalareissun aikana sää vaihteli auringonpaisteesta sakeaan lumisateeseen.

Helena ja Kimmo ahvenjahdissa


Tuurihauki ja ahventrio


"Sininen ja valkoinen"


Kalaveistoksen valmistuttua verstaalla on alkanut uudet askareet. Vaappuja syntyy hissukseen ja uuden, Paulilta saadun uintilevymallin testaus on alkanut. Vaapun uinti uudella levyllä on todella lupaava. Ensi kesänä on taas uutta ja mielenkiintoista kokeiltavaa.

Pienenä väliaskareena Nestorin kuksa sai kyljelleen pöllökoristeen. Nuoren miehen kuksa on nyt selvästi sukua äidin kuksalle.

Nämä pöllökaverukset katselevat maailmaa yhteisellä oksalla istuen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti