Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Illat hämärtyvät


Eilen vietettiin huvilakauden päättäjäisiä, Venetsialaisia. Pohjanmaan rannikolta muualle Suomeen vähitellen levinnyt tapahtuma on runsaan sadan vuoden ikäinen. Huvilakauden päätösillan kruunaa illan pimentyessä kesämökkien laitureille sytytetyt lyhdyt, jotka luovat ulkojuhlille aivan oman tunnelmansa. 
Kesäkalastuskausikin lähestyy loppuaan. Tenolla turistit lopettivat kalastuksen reilu viikko sitten ja paikallisetkin vetävät veneensä rannoille huomisen jälkeen. Erikoinen lohikesä on jälleen takana. Vuodet eivät ole veljeksiä -sanonta piti jälleen paikkaansa. 
Verstaalla on aloitettu vaapunteko ensi kesää silmällä pitäen. Lohimiehet ovat olleet aikaisin liikkellä vaapputilauksineen. Tuotekehittelyä on jälleen tiedossa joten vaapun kehityskaari jatkuu. 

Urheilullisen lahtelaiskalastajan nimikkovaaput


Eräs lohimies halusi uudet värit 
Suomen tunnetuimpaan vaappurunkoon

Kinnarin tila sijaitsee Vesalan kylässä, Hollolassa. Se on ollut saman suvun hallinnassa lähes 350 vuotta ja sen nykyinen isäntäpari on järjestyksessään neljästoista. Emäntä Terhi pitää pihapiirissä Pioni ja Piironki -tilamyymälää, mistä voi ostaa ja maistaa tilan omia tuotteita. Lisäksi myymälästä voi löytää persoonallisia sisustus- ja lahjatavaroita. Isäntä Teemu viljelee tilaa suurella sydämellä pitkää perinnettä kunnioittaen. 
Kesken loppukesän kiireiden vietimme mukavan iltahetken Kinnarin tilan kodassa. Halsterissa kypsennetty Tenon lohi salaatin ja nokikahvien kera maistuivat elokuisessa hämärtyvässä illassa.

Kinnarin kota on kuin suunniteltu tällaiselle iltapalalle


Loimutetut medaljongit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti