Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

"Jo joutui armas aika"


Vierailin maanantaina Suomenlinnassa ensimmäistä kertaa. Upea historiallinen ympäristö teki suuren vaikutuksen. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon ja on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia kohteita. Tarkempi tutustuminen tähän lähes kolmesataavuotiaaseen merilinnoitukseen toi mukanaan mielenkiintoisen kytköksen Tenojokeen. Tenon rannoilla, mm. Kivikoskessa ja Vetsikossa, on valtakunnan rajojen merkkinä Kuninkaankivet, joiden kyljissä on Ruotsin kuninkaan Adolf Fredrikin vaakunat vuosilukuineen. Sama silloinen Ruotsi-Suomen kuninkaamme perusti myös Suomenlinnan. Historia on mielenkiintoista.


Suomenlinnan rakennukset ovat kauniita


Telakka on yhä aktiivisessa käytössä


Yksi linnoituksen lukuisista tykeistä


Adolf Fredrikin rakennuttama Kuninkaanportti


Kevään viimeinen vaappukurssi saatiin päätökseen juhlavissa tunnelmissa. Matin ja Mikan tuoreimmat vaaput viimeisteltiin ja koeuitettiin tyytyväisten kommenttien kera. Veli-Pekka toi näytteille ja uimakouluun kevään aikana veistämänsä hienot lohivaaput. Kun vielä KJJ-vaapun Kimmo liittyi seuraan,  tuli illasta varsinainen vaapuntekijöiden kohtaaminen.


Silmien maalaaminen kysyy vakaata kättä


Veli-Pekka ja Mika tutkivat vaapun uintia


Matti ja ottivaappu


Yhteinen sävel on löytynyt


Kummitytön vierailun kunniaksi halstrattu rautu salaatin kanssa nautittuna on melko makoisa iltapala...

Namskis


Pääsimme lauantaina Kimmon kanssa uisteluretkelle Työtjärvelle. Jälleen kerran paikka osoitti olevansa yksi lähiseutujen parhaista suurhaukipaikoista. Nyt oli Helenan vuoro tehdä oma haukiennätys. Olipas taas unohtumaton reissu!


Paino 10,6 kiloa


Pituus 114cm


Tämä virkeä hauki pääsee jatkamaan sukuaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti