Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Koulun penkillä


Loppuviikosta verstaalle ilmestyi kaksi vaapunveistosta innostunutta lohimiestä. Mika tuli päivittämään aikaisempia vaapunteko-opintojaan ja houkutteli mukaansa kalakaverinsa Matin. Matti on kokenut lohensoutaja, sillä Aittisuvannon lähivedet Tenossa ovat tulleet hänelle tutuiksi yli kolmekymmenen kalastuskesän myötä. Tämä lohensoutajakaksikko suuntaa samoille apajille jälleen tulevana suvena.

Mikan ja Matin seurassa ei aika tule pitkäksi. Kahden illan aikana molemmat saivat veistettyä ja maalattua kaksi vaappua. Uintilevyjen kiinnitys ja koeuitto päätettiin tehdä tulevalla viikolla, sillä silloin saamme mukaan kaksi muuta vaappunikkaria jotka tuovat omat tuotoksensa ihasteltaviksi. Tuosta kohtaamisesta sitten lisää ensi viikolla.


Mika ja Matti veistopuuhissa


"Tämä on todella mukavaa", toteaa Matti


Mika on jo kokenut vaappumaalari


Suomut syntyvät tylliverkon avulla


Matti hilettää


Vaappuverstaalla veistellään viimeisiä toimituksia ennen kesälomia. Suurella Oulujärvellä on rikkaat kalavedet. Manamansalon lähisaaristossa kalamiehen väsyteltäväksi voi tarttua kuha tai jopa komea taimen. 

Oulujärven pyytöjä


Helteellä sisätiloissa on tukalat oltavat. Helena ja Ansku virittivät ulos tilaa säästävät kerrosriippumatot. Näissä päivänokoset maistuvat makoisilta tuulen tuudittaessa kuorsauksen tahtiin...

Tilaihmeet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti