Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Suonissa vieheentekijän verta


Juhasta on tulossa vieheentekijä toisessa polvessa sillä hänen isänsä teki aikoinaan lusikkauistimia Päijänteen arvokaloille. Kun verikin vielä vetää säännöllisesti pohjoiseen, on vaapunteko tarpeen. Ennen veistämisen aloittamista, piti uhrata hetki kalojen käyttäytymisen ymmärtämiseksi. Juhan sukellustaustasta on varmasti apua kalojen maailmaan tutustuessa. Luonnon mysteerien tutkiminen on ihmisen elämän mittainen projekti.

Juha on tottunut puukonkäyttäjä, joten aihion veistäminen sujui mutkattomasti. Runkolankakin nöyrtyi muotoihinsa kun oikeat otteet pihdeistä seurasivat toisiaan. Langoituksen ja painotuksen jälkeen vaapun sielunelämän ensimmäiset palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. 
Mukavaa oli kun KJJ-Kimmo pistääntyi verstaalla  uusimpien vaappujensa kanssa. Uusien maalausniksien myötä vaaput näyttivät entistä hienommilta. 


Kyllä käsillä tekemisessä on sitä jotain


Runkolangan sovitus


ja liimaus


Kimmo ja Juha pohtivat vaappujen muotoja


Tein eräälle kuutta kieltä hallitsevalle kalamiehelle satsin lohi- ja taimenvaappuja. Uusi uintilevymallin avulla pieneenkin vaappuun saa huippu-uinnin.

Erikoisväriset pikkuvaaput koskikalastukseen 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti