Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Rautakankareen maja


Tiirismaan latu on yksi Suomen ladun lukuisista jäsenyhdistyksistä. Hiihtoon ja kaikenlaiseen ulkoiluun keskittynyt yhdistys aktivoi yli tuhatta jäsentään ympäri vuoden. Yksi Tiirismaan ladun ylläpitämistä mökeistä on Rautakankareen maja Vesijärven rannalla. Se toimii talvisina viikonloppuina hiihtomajana sivakoijien iloksi. Kookas hirsirakennus on ympäri vuoden vuokrattavissa erilaisten tilaisuuksien tarpeisiin. Yli kuusikymmentävuotiaalta majalta avautuu poikkeuksellisen komea maisema Vesijärvelle. Vieressä on myös WWF:n tuella perustettu perintömetsä. Koskemattomaksi jätetty metsä kuhisee elämää ja on vierailun arvoinen. Rautakankareen majan uusi isäntäpariskunta huolehtii kunnossapidosta ja vuokrauksesta ympäri vuoden, jokakesäistä Tenon reissua lukuunottamatta...

Rautakankareella on myös pari geokätköä. Pienen tauon jälkeen pääsimme taas testaamaan hoksottimiamme.


Rautakankareen maja 


Tästä alkaa koskematon metsä


Rautakankareen rinteiden jääputouksia


Pitkiä jääpuikkoja


Valuvaa jäätä


Viikonloppuna syötiin erityisen hyvin. Keskipohjalaisen hirvipaistin lisäksi lautasella piipahti makoisaa taimenta.


Tenon taimenta


Ensi kesän vaappuvalikoima sen kuin monipuolistuu. Nykyaikaiset automaalit antavat uusia sävyvaihtoehtoja vanhoihin ottiväreihin. 


Lohen hurma?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti