Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Uusia tuulia


Suomessa on lähes kaksi miljoonaa kalastuksen harrastajaa, lähes 40 % maamme väkiluvusta. Ei siis ihme, että uuden kalastuslain valmistumista on seurattu innolla. Vuoden 2015 alusta voimaan tulevaksi suunnitellun uuden kalastuslain näkyvimpiä uudistuksia on kalastuksenhoitomaksun ja viehekalastusluvan yhdistyminen. Uusi 35 euron kalastonhoitomaksu oikeuttaisi kalastamaan yhdellä vieheellä koko maassa. Yksinkertaistettu lupakäytäntö tuottanee tulevaisuudessa enemmän lupatuloja kuin nykyinen, perin monimutkainen lupaviidakko. 

Pilkkiminen säilyy lupien puolesta ilmaisena harrastuksena kuten tähänkin asti. Järvet ovat jäätyneet  lähes koko maassa, kiitos alkaneiden pakkasten. Omat sormet syyhyävät jo lähivesien pilkkiapajille, jäihän viime talvi mieleen hyvänä pilkkitalvena. Tulevan talven teemaksi voisi nostaa särjen. Särki on suotta jäänyt muiden kalojen varjoon, vaikka esimerkiksi purkitettavista kaloista se lienee yksi maukkaimmista. Tulevana talvena kokeilemme mahdollisimman monta eri reseptiä nimenomaan särjelle.

Tältä kalatiskiltä saa taatusti tuoretta kalaa


Helmikuun jälkipuoliskolla hiihdetään jälleen Finlandia-hiihto. Hollolan Uistimen sulkapallotiimin ikijäsen Aki päätti hiihtää perinteikkään maratonhiihdon ensimmäistä kertaa osana valmistautumista ensi kesän maratonille. Hiihto on tunnetusti yksi monipuolisimmista urheilulajeista ja siksi se on yksi parhaimmista kestävyyskunnon kohottajista. Liityn mielelläni tukemaan Akin projektia voiteluvastaavana ja hiihtämällä hänen seurassaan kyseisen viisikymppisen. Jos joku tuntee sisällään hehkuvan hiihtokipinän, jonka sammuttaminen onnistuu vain liittymällä joukkoon mukaan, ilmoittakoon asiasta  henkilökohtaisesti "Uisteen" henkilökunnalle. Yksi hiihtäjätär Hollolasta  ilmoittautui mukaan tänään. Voisimmehan osallistua hiihtoon Hollolan Uistimen joukkueena...


Viime talven lumia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti