Saimme syksyllä mainion vinkin kalan paistamiseen. Jussi, Sibeliustalon oiva kokki, kehotti kokeilemaan normaalia tummempaa leivitystä miedomman makuisten kalojen kyytipojaksi. Hapankorpuista ja ruisnäkkileivästä saa maittavaa leivitettä murskaamalla ne esim. morttelissa. Testasimme aiemmin syksyllä paistettua kuhaa hapankorppuleivityksellä ja maku oli verraton. Tänä viikonloppuna saimme hankittua pari reilun kokoista merisiikaa. Suomustetut fileet paistettiin nahkoineen näkkileipä- hapankorppuleivityssekoituksella ja makuelämys oli viedä kielen mennessään. Tätä ruokavinkkiä kannattaa kokeilla ensi tilassa.
Makuelämys vailla vertaa
Teno lohestajat odottavat jo seuraavaa pyyntikautta. Ensi kesänä jokeen nousevat lohet lienevät tähän aikaan vuodesta jossain Fär-saarten ja Grönlannin seutuvilla. Vaappuverstaalla tehtiin eilen viimeiset uintisäädöt yhdelle vaappuerälle joka matkaa kantahämäläiselle Tenon vakiokävijälle. Näistä luottoväreistä luulisi löytyvän sopiva pyytö kelille kuin kelille.
Näillä pärjää jo pitkälle
Finlandia-hiihto projektimme etenee myötätuulessa. Nyt meitä on jo viisi innokasta hiihtotiimissämme. Akille löytyi sopiva suksipari sauvoineen jotka vauhdittavat miehen ensimmäisen hiihtomaratonin maaliin kansan hurratessa Lahden stadionilla...
Tänään on kolmas adventtisunnuntai
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti