Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 20. toukokuuta 2024

Kesäsuunnitelmia

 Kesän lähestyminen sai vauhtia menneellä viikolla, kun lämpötilat hyppäsivät etelässä paikoin jopa hellelukemiin. Luonnossa kaikki kasvit ja lehtipuut muuttuvat päivä päivältä kovaa vauhtia yhä rehevimmiksi. Linnut ovat palanneet kaukomailta jälleen pesintäpuuhiinsa ja hyönteiset ahkeroivat pitkää päivää kylmän talven jälkeen. 

Meidän kesäloma pohjoisessa alkaa reippaalla ulkoilulla, sillä Outi houkutteli meidät kanssaan Hetta-Pallas -vaellukselle. Outi on tuon reitin moninkertainen kävijä, joten olemme tällä kertaa erityisen turvallisessa seurassa. Helena on valmistanut retkiruoat reissulle ja kuivuri on ollut ahkerassa käytössä. Näyttää siltä että ainakaan nälkä ei vaivaa meitä tuolla taipaleella. Pääsemme sekä ennen että jälkeen vaellustamme yöpymään Suomen Kalakirjastolla. Onpa mukava nähdä komea kirjastorakennus viimeistä piirtoa myösten valmiina. Ja onhan siellä ulkoseinällä se tuttu kojamokin...


Karttaa on tutkittu tarkoin


Hirvijerky on energianlähde maistuvimmasta päästä


Viikonloppuna kävimme Pajulahden urheiluopistolla. Siellä järjestettiin viikonloppuna Eco Training -ohjaajien koulutus, jossa oli tuttuja opettajia. Kun Tanja opetti luontoryhmää lauantaina, otimme me kettuterrieri Belindan pariksi tunniksi kaveriksemme ulkoilemaan. Ruskasta Belinda sai heti leikkikaverin ja samalla me pystyimme tutustumaan Pajulahden kauniiseen ympäristöön. Sunnuntaina Belinda kävi pokkaamassa Ruoveden koiranäyttelyssä luokkansa voittopalkinnon. 


Belinda nauttii, kun se saa olla sylissä


Helenan koiraherkut maistuivat Belindalle


Pajulahdessa on myös näin komea laavu


Varis ihaili kanssamme sinistä taivasta 


Käpytikka lensi päin ikkunaamme, mutta toipui ihmeeksemme kovasta törmäyksestä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti