Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Tonttuhommia

 Tänä vuonna teemme Taavetin Joulu -kuvakalenteria jo yhdeksättä kertaa. Joulukalenteri, jossa jokaisena joulukuun aamuna julkaistaan kuva Taavetin jouluvalmisteluista on saanut suuren suosion. Taavetin Joulu-WhatsApp ryhmä on kasvanut vuosi vuodelta ja joka vuosi yritämme löytää jotain uutta seuraajien iloksi. Kohta alkavaan joulukuuhun on valmistauduttu viime päivinä uusien kuvien muodossa. Taavetin joulun odotukseen liittyy usein tonttumaisia yllätyksiä ja käänteitä. 


Helena kuvaamassa Taavettia joulukalenteria varten


Ari Savikon ja Sulo Tiaisen uusin kirja "Perhokalastajien elämänvirrat" kolahti postiluukkuun viime viikolla. Jo alkuriveistä lähtien kirja tempaisi mukaansa ja se oli luettava pikavauhtia kannesta kanteen. Kirjassa kaksi kokenutta perhokalastajaa kertoo perhokalastajan taipaleista lapsuusvuosistaan lähtien. Erämaissa liikkuminen ja kalastaminen saa lopulta monia merkityksiä kirjoittajien eri elämänvaiheissa. Taitavat kirjoittajat avaavat omia elämänpolkujaan avoimesti, mikä tekee kirjasta erityisen. Kalastus on lopulta muutakin kuin saaliin tavoittelua. Tämä kirja on loistava valinta kalastusta harrastavan pukinkonttiin. 


Tälle kirjalle annetaan vahva suositus


Vaappuja nakerrellaan hissukseen ja nyt syntyi kaksi versiota vanhasta, kahvipurkin kyljestä tulleesta ideasta. Peltisen kahvipurkin kyljessä näkyi piirretty kuva ja kuvan oranssinvärisen kissan(!) kylkiä koristivat viininpunaiset raidat. Näiden vaappujen vatsat ovat helakan punaiset ja alemman vaapun kylkiraidat ja selkä ovat vaalean ruskeat. Perin merkillisistä paikoista näitä ideoita tarttuu verkkokalvoille :)


"Raitapaidat"


Tänään kävimme Hennan, Hukka-koiran ja Elisan kanssa Hammonjoen laavulla makkaranpaisto- ja kuvausreissulla. Saavuimme paikalle juuri ennen hämärän saapumista ja saimme otettua talvisesta joesta muutaman kuvan. Muutaman kunnon pakkaspäivän jälkeen Hammonjoki oli jään peittämä, koskipaikkoja lukuunottamatta. 


Vesi on korkealla


Koskipaikoissa vesi virtaa yhäEi kommentteja:

Lähetä kommentti