Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Tuulessa ja tuiskussa

 Menneellä viikolla pistäännyimme Pohjanmaalla sukulointireissulla. Toimme tuliaisina muun muassa Lestijärven kuuluisia muikkuja, jotka haimme tuoreina suoraan kalastajilta. Palasimme matkalta perjantaina ja lauantaina käväisimme pilkkiavantojen ääressä Siikaniemen lähivesillä. Reippaan pohjoistuulen ja lumisateen yhdistelmä toi lisähaasteen reissullemme. Ahvenetkin, varsinkin ne pannukarkeat, olivat tavallista tiukemmassa. Helppoa ei ollut myöskään kahvinuotion sytyttäminen jäälle, kun risukeitin oli jäänyt kotosalle. Helenalla ei peukalo jäänyt kuitenkaan keskelle kämmentä ja nuotio syttyi sekä kahvit keitetettiin tuulesta ja tuiskusta huolimatta. Jopas maistuikin nokipannukahvit hyviltä pienen juhlapäivän kunniaksi. 


Nokipannukahvit, kuinkas muutenKova tuuli houkutteli leijahiihtäjät jäälleTuuli tuiskuttaa lunta...


mutta Kata nauttii


Koiranilma!


Tänään kävimme Laitialanselän puolella tutulla pilkkipaikalla ja saalis oli samankaltainen kuin lauantaina. Pannukarkeat ahvenet olivat tiukassa, mutta paistamaankin toki päästään. Helena sai mahtitärpin heti reissumme alussa. Suuri kala ei antautunut ihan helpolla, mutta pääsi kuitenkin jäälle ahtaasta avannosta huolimatta. Pieni pettymys oli se, että isomus paljastui lopulta suureksi lahnaksi. Joka tapauksessa jännitystä riitti pitkäksi toviksi. Vaikka lahna oli komea, oli se kuitenkin varmuudella pienempi kuin se Vesijärvestä v.1912 saatu 11,5 kg ja 82 cm suurlahna, joka jää siis yhä ennätysrekisterin ykköseksi...


Tämä lahna mahtui pilkkiavannosta juuri ja juuri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti