Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Kevään merkkejä

 Tänään päivä Utsjoella oli kaksi minuuttia pidempi kuin täällä Lahdessa. Kevätpäivän tasaus on huomenna ja silloin aurinko siirtyy pohjoiselle pallonpuoliskolle. Täällä pohjoisella pallonpuoliskolla alkaa siis huomenna virallisesti kevät. Päiväntasaajan eteläpuolella tilanne on päinvastainen eli siellä alkaa syksy. 

Me kävimme Myrskyn kanssa aamulla Siikasalmessa pilkkireissulla. Lumet ovat sulaneet jäältä lähes kokonaan, joten liukuesteille on nyt todella käyttöä. Aamulla järven pinnalla oli upea sumu. Jouduimme kairaamaan useamman avannon ennen kuin saimme kunnon kalahavaintoja. Laihan kalansyönnin vastapainoksi Myrsky pääsi väsyttelemään todellista suurahventa. Välivedessä saalista etsinyt ahven erehtyi Myrskyn ovelasti tarjoamaan morriin ja aloitti köydenvedon vapautensa puolesta. Suureksi harmiksi siima katkesi ahvenen tultua jo aivan avannon alle... No, kalastus tarjoaa jännitystä ja suuria elämyksiä useimmiten juuri kun sitä vähiten odottaa. 


Nämä lokit lauloivat duettoa


Myrsky evästauolla


Verstaalla on maalailtu talven aikana veistettyjä runkoja tulevan kesän kalareissuille. Tenon ollessa ensi kesänä lohen osalta yhä kalastuskiellossa, suuntaavat kalamiehet jälleen Tornion- ja Muonionjoelle sekä Norjan ja Ruotsin lohivirroille. Useimmat Tenolla hyvin toimivat värit ovat osoittautuneet hyviksi myös monilla muilla pohjoisilla lohijoilla. 


Näiden värien alkuperä on Väylän varrella


Keski- ja loppukesän värikontrasteja


Kuparifolio ja MM Onnela ovat lohien mieleen


Kupari Kivikoski ja papukaijavariaatio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti