Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Pahkatöitä

  Lukuisissa yhteyksissä aiemmin hyödynnetty loimukas koivupahka on loistava materiaali moneen käyttöön. Helena sai pari vuotta sitten oman, pahkaisen morrivavan ja nyt on aika tehdä itselle samanlainen. Pienet, tähteeksi jääneet pahkanpalaset ovat mitä mainioimpia tähän tarkoitukseen. Seuraavassa muutama kuva vavan valmistusvaiheista. Valmis vapa nähdään viikon kuluttua.


Näistä aihioista syntyvät persoonalliset morrivavat


Ylimääräiset on sahattu pois


Muoto on piirretty ja siimarullan tila koverrettu taltalla


Ulkomuoto hionnan jälkeen


Alapuoli


Lakkaus paljastaa kauniit loimut


Tänään kävimme Vesijärvellä pilkkiretkellä. Reissumme oli nimenomaan retki, sillä Helena pakkasi mukaan risukeittimen, jolla keitimme jäällä oikeat nokipannukahvit. Sää oli lumoavan kaunis. Lähes tyyni sää ja viitisen pakkasastetta olivat houkutelleet jäälle muitakin. Koskemattoman lumipeitteen ja jään välissä oli vettä, mutta vanhoja moottorikelkan jälkiä seuraten kulku helpottui merkittävästi. Särkikalat olivat tänään syönnillään mutta ahvenet nirsoilivat pilkkipaikallamme. Yksi suuri ahven karkasi aivan viime hetkillä, avannosta nostaessa. Voi turskanperkeet...


Pilvien repeillessä maisemassa oli useita värejä


Aurinko pilkahti vastarannalla


Pilkkikeittiö


Ritilällä oli hyvä paahtaa piirakat ja leivät


Reilun kokoinen lahna taivuttaa vapaa kunnolla, pikku sulkava eiKata on uskollinen pilkkikaveri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti