Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 22. elokuuta 2022

Lämpimillä vesillä

 Viikonloppuna tuli pistäännyttyä pikaisesti Keski-Pohjanmaalla marjoja keräämässä ja sukuloimassa. Tänään kävin iltareissun Vesijärvellä hienossa säässä. Järvellä oli paljon kalastusveneitä ja mm. purjehtijoita. Vesijärvestä on tullut lähiympäristön asukkaille tärkeä virkistäytymispaikka. Kaupunki on levittäytynyt järven ympärille ja satamia laitureineen on useampia. Viime viikon jatkuneet helteet ovat lämmittäneet Vesijärven pintaveden jo 22 asteiseksi. Ahvenet ovat lähestulkoon kadoksissa mutta kuhat eivät vielä ole veden lämmöstä moksiskaan. Paras syönti ajoittui viimeiseen tuntiin ennen auringonlaskua. Pientä kuhaa tuntuu olevan tällä hetkellä melkoisen runsaasti, mutta mitan täyttävä ruokakala löytyi tuttuakin tutummasta paikasta. 


Lahti on myös purjehduskaupunki


Alamittaisia kuhia on järvessä todella runsaasti


Tässä syötäväksi tuore kuha kalatiskiltä

Hanhet ovat jälleen alkaneet kokoontua tulevaa muuttomatkaansa varten. Suuret parvet lentävät välillä vedenpintaa hipoen veneistä välittämättä. Järvellä kannattaa pitää silmät ja korvat auki. Hanhet saattavat yllättää rohkeudellaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti