Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 15. elokuuta 2022

Enonsaaressa

Tänään kävimme vasta remontoidussa Enonsaaren kesäkahvilassa, Cafe Siestassa. Lahden kaupungin omistama, 1920-luvulla rakennettu suuri hirsihuvila on taas alkuperäisessä loistossaan. Päärakennuksen lisäksi myös pihapiirin muut rakennukset kuten sauna, pukuhuoneet ja wc-tilat ovat remontoitu vieraiden iloksi. Kahvilasta on mahdollista saada myös lounas. Mikäli ei omista omaa venettä, pääsee Enonsaareen mainiosti kaupungista ja Messilästä liikennöivällä yhteysaluksella. Kahvila on auki näin kesäaikana tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Kalareissulla voi nyt käydä pitämässä mukavan evästauon Cafe Siestan antimista ja Enonsaaren upeasta pihapiiristä nauttien.


Päärakennus on taas ryhdissään


Sisätilat ovat täynnä hienoja yksityiskohtia


Muurarin taidonnäyte sadan vuoden takaa


Kuistin upeat väri-ikkunat


Saunatilat on myös remontoitu


Terassilta on näkymä järvelle


Piharakennukset ovat remontoitu tyylillä

Tänään järvellä oli lähes ruuhkaa, sillä aurinkoinen ja helteinen sää oli houkutellut ihmisiä järvelle sankoin joukoin. Tapasimme kahvilassa poiketessamme Antin ja Sinikan, jotka olivat melontaretkellä ystävänsä Esan kanssa. Kajakkitrion otteista näki, että melontakokemusta löytyy jokaiselta jo lukuisien merimailien verran. 


Antin esittelee hienoa kajakkiansa


Sinikka, Antti ja Esa suuntaavat taas ulapalle


Kävimme tänään järvellä kahteen otteeseen, sillä juuri pohjoisesta palannut Kimmo houkutteli meidät vielä iltakalaan. Auringon lähestyessä taivaanrantaa kuhat aloittivat iltaruokailun. Punasävyiset jigit olivat ylivoimaisia ilta-auringon kultaamassa kelissä. 


Päivällä jigasimme Helenan kanssa helteessä


Illalla keli jäähtyi nopeasti ja kuhat olivat syönnillään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti