Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Kesän alkua Kaavassa

 Kesä on saapunut Utsjoelle. Saavuimme Johkamielliin tiistai-iltana ja hämmästelimme kuinka pitkällä kesä jo on. Lehdet koivuissa ovat lähes täydessä mitassaan ja Tenon vesi on ajankohtaan nähden yllättävän alhaalla. Tosin Norjan tuntureilla näkyy olevan sen verran reilusti lunta, että perinteistä juhannustulvaa saa odotella jo. 


Nuoraskari on usein tähän aikaan veden peittämä


Tämä porokaksikko syö asennossa


Kuukkelit ovat käyneet tervehtimässä naapureitansa


Rastigaissalla ja sen lähituntureilla on vielä paljon sulamatonta lunta

Loppuviikko on hurahtanut asettuessa ja luontoa tarkkaillessa. Pientä tontilla tapahtunutta harvennushakkuuta on myös harrastettu. Kipaisimme Pulmankijärven eteläpäästä kohti Sevettijärveä lähtevällä vaellusreitillä Nuorgamiin suuntautuneen kauppareissun yhteydessä. Tällä polulla askeleemme olivat nyt ensimmäistä kertaa. Sää oli kerrassaan mahtava. Aurinko paistoi lämpimästi ja onneksi tuuli viilensi oloamme sopivasti. Olipas mukava nauttia kahvit ylängöltä Pulmankijärvelle avautuneessa näköalassa. 

Tästä lähtee pitkä reitti kohti Sevettijärveä


Helena tutkii karttaa, Kata tietää kyllä suunnan


Pulmankijoen ylittävä silta 

Tänään teimme ensimmäisen kuvausretken Kuoppilasjoelle. Vesi virtasi vauhdikkaasti niin itse Kuoppilaassa kuin siihen laskevissa puroissakin. Viime kesänä saimme taltioitua veden alta lohien nousua tähän kirkasvetiseen lähijokeen. Tänään odotukset eivät olleet kovin korkealla, ovathan Kuoppilasjoen lohet lähinnä tittejä, jotka nousevat vasta juhannuksen korvilta lähtien. Mutta ilomme oli suuri kun katsoimme kuvatut vedenalaisvideot tietokoneelta. Yksi varhainen nousija tallentui kameraamme pienestä lompolosta. Käymme kuvaamassa joella pitkin kesää ja seuraamme lohien nousua muutaman viikon välein. 


Lomallahan tässä ollaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti